GRO

#
GRO wilt iedereen kennis laten maken met het Upcyclen van organisch restmateriaal en de koffiezwam gebruiken als basis voor een gezondere snack of maaltijd. Let the Mushroom Revolutie begin!
Jan Willem Bosman Jansen, GRO

GRO

Jaarlijks verbruikt alleen Nederland al 80.000 ton koffie. Hiervan wordt slechts 5% nuttig gebruikt als aroma in je kopje koffie. De overige 95% is dus een restmateriaal dat wordt weggegooid….helaas, tot dat wij komen!

GRO eigenaar Jan-Willem Bosman Jansen was 5 jaar geleden te gast bij het kindertehuis in Zimbabwe dat is opgestart door zijn vrouw Robi Valkhof. In dit kindertehuis leren HIV positieve kinderen een toekomst voor zichzelf op te bouwen doormiddel van het hergebruik van restmateriaal van bijv. de koffie plantages. Hier ontstond dan ook het idee om een koffiezwammen kwekerij te starten in Nederland.  
De koffiezwammen worden verkocht of  door GRO gebruikt in verschillende maaltijden of verwerkt tot snacks zoals; bitterballen, kroketten, ragoutbroodjes en hamburgers. Ook heeft GRO een Mushroom farm kit ontwikkeld zodat iedereen thuis zelf zwammen op koffie kan kweken.  GRO Mushrooms werkt nog steeds samen met deze kleine kwekerij van de kinderen in Zimbabwe, en proberen ze bij dit project zo veel mogelijk te ondersteunen.

Meer weten?
Kijk op de website

trefwoorden: koffiedik, paddestoelen

  • Branche Horeca & voeding
  • Impactgebied Circulaire en duurzame productie
  • Vestigingsplaats Amsterdam

Andere sociale enterprises in de branche Horeca & voeding

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •