Gight

#
Gight is een sociaal studentenbedrijf met het doel om de levenskwaliteit van zorgbehoevende mensen te verbeteren door middel van preventieve en risicoreducerende domotica producten.
Eef Lamers, Gight

Gight

Valincidenten onder ouderen zorgen voor een onveilig gevoel. Hierdoor gaat de levenskwaliteit en zelfredzaamheid achteruit. Gight reageert hierop door de leefomgeving continue veiliger te maken. Door uitgebreide evaluaties monitoren zij de effectiviteit van hun diensten.

Toen één van de oprichters hoorde dat zijn grootouders waren gevallen, wilde hij er alles aan doen om dit een volgende keer te voorkomen. Deze persoonlijke ervaring heeft de oprichter gemotiveerd om een organisatie op te zetten met valpreventie als primair doel. Gight is de trotste naam geworden van deze organisatie. Met behulp van preventieve domotica producten gaat Gight valincidenten tegen. Zo worden er led-strips geplaatst in de directe leefomgeving van zorgbehoevenden. Zo ontstaan er lichtgevende paden tussen verschillende ruimtes en worden zorgbehoevenden aan de hand meegenomen in hun eigen omgeving. Deze led-verlichting reageert op een zelfontwikkelde sensor, die beweging van mensen herkent en vastlegt. Mensen hoeven dus zelf geen handelingen te verrichten om een veiligere leefomgeving te creëren. 

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Zorg & welzijn
  • Impactgebied Sociale cohesie, Verbeteren van zorg
  • Vestigingsplaats Nijmegen

Andere sociale enterprises in de branche Zorg & welzijn

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •