Fairtrade Original

#
Wij brengen eerlijk eten en drinken uit verre landen naar jouw keukentafel. Om nog meer te kunnen betekenen voor de mensen met wie wij samenwerken is groei nodig, daarom verbreden we ons naar internationale afzetmarkten.
Bert Jongsma, directeur Fairtrade Original

Fairtrade Original

Fairtrade Original is een merk met een missie: eerlijk eten en drinken bereikbaar maken voor iedereen door het ontwikkelen van lokale handelsketens.

Als eerste fairtrade organisatie ter wereld en het enige non-profit merk in de Nederlandse supermarkt, werkt de organisatie nauw samen met boeren en producenten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Het lokaal verbouwen, bereiden en verpakken van alle producten: dat is het grote doel. Op deze wijze houdt het merk alle waarde van een product in het land van herkomst.

Al in 1959 startte Fairtrade Original haar activiteiten,  als sociaal ondernemer avant la lettre. Onder het motto ‘geen hulp maar handel’ kocht de organisatie in 1973 de allereerste eerlijke koffie ter wereld in. Later introduceerde Fairtrade Original onder andere de eerste fairtrade honing, chocolade, thee in Nederland. Sindsdien volgden talloze producten zoals Thaise curry’s, noedels en kokosmelk, geïnspireerd op lokale keukens. Inmiddels vind je meer dan 100 producten in bijna alle supermarkten in Nederland, WAAR & Wereldwinkels maar ook buiten Nederland zoals in België en Duitsland.  

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Horeca & voeding
  • Impactgebied Duurzame ketens/ Fair Chain
  • Vestigingsplaats Culemborg

Andere sociale enterprises in de branche Horeca & voeding

Meld je aan voor onze nieuwsbrief