Discovered

#
Changing artisan lives through business.
Sanne de Wit, Discovered

Discovered

Discovered is een marktplaats die vakmensen (artisans) uit ontwikkelingslanden direct in contact brengt met klanten.

Discovered gelooft dat mensen zich kunnen ontwikkelen door een eigen succesvolle onderneming te starten en zij willen hier een handje bij helpen.

Door artisans en klanten direct met elkaar in contact te brengen wordt de afzetmarkt voor de handgemaakte producten van de artisans vergroot. Waar artisans eerst alleen lokaal konden verkopen, krijgen zij via Discovered toegang tot de wereldmarkt.

Deze manier van ‘direct trade’ zorgt er bovendien voor dat artisans een eerlijker inkomen verdienen, omdat het geld niet terecht komt bij tussenpersonen die hun aandeel op het product moeten verdienen. Bij Discovered bepaalt de artisan zelf de prijs van het product. Discovered rekent een commissie van 5 tot 15% bovenop deze prijs. Onze commissie wordt zo door de klant betaalt en gaat niet ten koste van de inkomsten van de artisan.

Daarnaast is het de visie van Discovered om klanten de mogelijkheid te bieden om via Discovered leningen te verstrekken aan artisans, zodat zij hun succesvolle onderneming verder kunnen laten groeien. 

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Retail
  • Impactgebied Intern. ontwikkeling & Fair chain
  • Vestigingsplaats Den Haag

Andere sociale enterprises in de branche Retail

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •