De Utrechtse Rijwiel Fabriek

#
DURF streeft ernaar jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt klaar te stomen voor de arbeidsmarkt.
Hans Hoogbergen, Oprichter De Utrechtse Rijwiel Fabriek

De Utrechtse Rijwiel Fabriek

Bij DURF (De Utrechtse Rijwiel Fabriek) werken voornamelijk jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onder begeleiding van werkmeesters kunnen zij zich ontwikkelen tot goed werknemer zodat zij een goede (her)intrede kunnen maken op de arbeidsmarkt.

Jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt lopen deze afstand vooral op in het onderwijs. Het onderwijs sluit niet aan bij de wensen van het bedrijfsleven en de context van de echte wereld ontbreekt. De oprichters van dit bedrijf hebben de wens het beroepsonderwijs weer door het bedrijfsleven te laten uitvoeren. De Utrechtse Rijwiel Fabriek voorziet in assemblage en productie en heeft hierin veel ervaring met fietsfabrikanten. De werkzaamheden die hierbij komen kijken worden uitgevoerd door jongeren uit een bijzonder doelgroep waaronder Wajongeren, autistische jongeren en dreigende (v)mbo uitvallers. Onder begeleiding van ervaren werkmeesters en een jobcoach leren zij werken in een echte fabriek, waardoor de afstand tot de arbeidsmarkt kleiner wordt.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Logistiek, Productie & assemblage
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie
  • Vestigingsplaats De Meern

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wij laten niets achter op jouw device en kunnen dus ook niet zien wat jij verder allemaal gaat doen. Jouw IP-adres wordt niet gedeeld met derden, en wordt dus ook niet gebruikt voor commerciële of politieke doelen. Meer weten?

Ok

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •