De Streekboer

#
Nederland is de tweede voedselproducent ter wereld. Toch eet bijna niemand producten uit de streek terwijl dit vele voordelen heeft. Dat kan beter!
Thijs Riem Vis, De Streekboer

De Streekboer

De Streekboer is ervan overtuigd dat goede voeding het beste medicijn is en lokaal voedsel de sleutel tot verandering. De missie: met behulp van het creëren van toegang tot lokaal voedsel bewustzijn genereren en daarmee voedsel gerelateerde welvaartsziektes voorgoed verbannen.

Wereldwijd zijn er meer mensen met overgewicht dan met ondergewicht. Bijna de helft van de Nederlanders is te zwaar met alle consequenties van dien: diabetes, hart- en vaatziekten, niemand kijkt er meer van op. Dit terwijl veel voorkomen kan worden met goed voedsel. De Streekboer gelooft dat de connectie van Nederlanders met gezonde voeding de afgelopen decennia verloren is gegaan. Het toegankelijk maken van lokaal voedsel is de manier om kennis en bewustzijn weer bij te brengen en gezond eten weer leuk te maken.

Vandaar dat De Streekboer een online platform heeft opgericht waarop boeren hun lokale producten aanbieden en consumenten die kunnen kopen. Eenmaal in de week komen de voedselproducenten naar het verzamelpunt in de regio en kunnen klanten daar de bestelde producten ophalen. De manier waarop De Streekboer werkt is uniek in Nederland: klanten zijn lid. De prijs die ze voor hun voedsel betalen is de prijs die de boer krijgt. Klanten betalen De Streekboer een vast bedrag per seizoen voor het samenbrengen van de boeren. Naast producten, krijgen ze op die manier ook de gelegenheid meer te weten te komen over de boeren door bijvoorbeeld Streekboer open dagen, het Streekboer magazine met informatie over gezonde voeding en meer. Op deze manier krijgt voedsel weer een centralere rol in het leven wordt samen gewerkt aan een voedselmarkt dat toekomstbestendig en beter voor mens, dier en milieu is.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Horeca & voeding, Logistiek
  • Impactgebied Sociale cohesie, Voedseltransitie & natuurbehoud
  • Vestigingsplaats Gorredijk

Andere sociale enterprises in de branche Horeca & voeding

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •