De Ster

#
De Ster helpt kinderen in de leeftijd van 8-16 jaar op een laagdrempelige, effectieve manier bij hun sociaal-emotionele ontwikkeling.
Fleur Termijtelen, De Ster

De Ster

De Ster helpt kinderen in de leeftijd van 8-16 jaar op een laagdrempelige, effectieve manier bij hun sociaal-emotionele ontwikkeling.

Diagnostiek is in Nederland een voorwaarde om hulp te krijgen. De Ster gelooft dat hierdoor veel meer kinderen dan nodig een diagnose krijgen én dat een diagnose het zelfbeeld van kinderen kan schaden. Door kinderen in een vroeg stadium toegankelijke zorg te bieden, voorkomt De Ster dat diagnostiek en kostbare medische zorg nodig zijn. De vorm waarin zij hulp bieden – middels een vakantiekamp –  heeft een aantal belangrijke voordelen. Kinderen hebben een fantastische vakantieweek en werken gelijktijdig, haast zonder het te merken aan hun doelen. Het streven is om ieder kind te leren dat iedereen lastige situaties tegenkomt. De Ster biedt bovendien praktische tools zodat kinderen deze situaties zelfstandig leren oplossen. Een ander groot voordeel is dat de zorg efficiënt kan worden aangeboden, waardoor de kosten aanzienlijk lager zijn dan bij een regulier zorgtraject. Na het volgen van één of meer programma's, ontwikkelen kinderen een positiever zelfbeeld en worden zij weerbaarder. Het positieve effect van onze werkwijze wordt in verschillende wetenschappelijke studies bevestigd.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Zorg & welzijn
  • Impactgebied Sociale cohesie
  • Vestigingsplaats Amsterdam

Andere sociale enterprises in de branche Zorg & welzijn

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •