De Jonge Krijger

#
De Jonge Krijger laat jongeren ontdekken wat zij het allerliefste willen doen en helpt ze dit te bereiken.
Anja Grootveld, De Jonge Krijger

De Jonge Krijger

De Jonge Krijger helpt jongeren naar school, werk en wat zij het allerliefste willen doen. Dit doen zij door jongeren te coachen, te trainen en workshops en voorlichtingen te geven.

De Jonge Krijger helpt jongeren bijna altijd gratis, en met succes. Van alle jongeren die meedoen vindt 70 tot 80% de opleiding of werk dat ze het allerliefste willen doen. De Jonge Krijger is expert op gebied van aanpak jeugdwerkloosheid en voortijdig schoolverlaten. Ze weten de jongeren te vinden, te bereiken en te helpen om een mooie toekomst op te bouwen.

De Jonge Krijger werd in 2003 opgericht door Liesbeth de Boer omdat ze in haar baan erachter kwam dat jongeren op school niet worden uitgedaagd om zichzelf te leren kennen: ‘Wie ben ik?’, en ‘Wat zijn mijn talenten?’. Dit vond ze gek. Want hoe kan je op jonge leeftijd een opleiding kiezen als je niet weet wat je wil, waar je goed in bent en wat echt bij je past?

Nu, 15 jaar later, heeft Anja Grootveld het vuurtje overgenomen. Met een achtergrond in de zorg en jongerenwerk gaat ze vol passie aan de slag. De Jonge Krijger is met circa 15 jongeren coaches en 3 stagiaires hard bezig om jeugdwerkloosheid en voortijdig schooluitval tegen te gaan. Daarmee zijn zij ook een springplank voor jong talent: ze bieden stage- en werkervaringsplekken en geven jonge afgestudeerden de kans om bij ons te starten als jongerencoach. De Jonge Krijger richt zich vooral op kwetsbare jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt: voortijdig schoolverlaters, jongeren met een uitkering en/of jongeren die geheel buiten beeld zijn geraakt. 

 

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Onderwijs
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie
  • Vestigingsplaats Capelle aan den IJssel

Andere sociale enterprises in de branche Onderwijs

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •