De Fruitmotor

#
De Fruitmotor maakt van fruit met een klein plekje of vlekje heerlijke producten, zonder in te leveren op beleving en smaak.
Hilde Engels, De Fruitmotor

De Fruitmotor

De Fruitmotor wil een wereld waarin we geen voedsel verspillen, en natuur en landschap weer herstellen. Een wereld met mooie en eerlijke producten zonder concessies op beleving en smaak.

Het huidige voedselsysteem verschraalt de leefomgeving, levert veel onnodig afval en vervreemdt de consument van zijn voedsel. De Fruitmotor maakt van fruit met een plekje of vlekje juist heerlijke producten, zoals appelcider, appelsprankel en appelbier. Met de opbrengst helpt De Fruitmotor telers om te verduurzamen, o.a. door de leefomgeving van de wilde bij te herstellen. Zo combineren ze echt genieten met goed zijn voor onze omgeving. De Fruitmotor is de eerste ketencoöperatie van Nederland waarvan alle ketenpartners lid kunnen worden, dus teler, verwerker, verkooppartner en consument. De ketensamenwerking richt zich op het optimaliseren van de gehele keten en niet op de maximalisatie van elke schakel. Daardoor ontvangt de teler een eerlijke en betere prijs voor zijn restfruit. En doordat zoveel mogelijk activiteiten in de streek plaats vinden, wordt de regionale economie gestimuleerd en voor extra werkgelegenheid gezorgd. Want alleen samen maken we onze wereld mooi.

 

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Horeca & voeding
  • Impactgebied Voedseltransitie & natuurbehoud
  • Vestigingsplaats Lienden

Andere sociale enterprises in de branche Horeca & voeding

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •