CarapaxIT

#
CarapaxIT is een social enterprise waarin mensen met autisme hoogwaardige IT producten ontwikkelen en diensten leveren.
Addy Borst, oprichter CarapaxIT

CarapaxIT

CarapaxIT is een social enterprise waarin mensen met autisme hoogwaardige IT producten ontwikkelen en diensten uitvoeren ten bate van externe opdrachtgevers. Dit vindt plaats in autisme vriendelijke competence centers waar de medewerkers zich kunnen focussen op de werkzaamheden waarin ze excelleren.

Begin 2018, drie jaar na de start eind 2014 won Carapax IT de ondernemersprijs MKB Midden-Holland. Carapax staat voor zakelijk IT dienstverlener met maatschappelijke impact. “Niet het gat in de markt, maar het gat in de maatschappij staat centraal”staat in het juryrapport.  Slechts 28% van de  naar schatting 190.000 Nederlanders met autisme heeft een reguliere baan. Kansen creëren voor een groep mensen die door de arbeidsmarkt niet op waarde geschat wordt; daar ging het Addy Borst en Ronald van Vliet in de eerste plaats om bij het opzetten van hun gezamenlijke onderneming Carapax IT. Carapax IT heeft  een missie. Een uitstekende IT dienstverlening uitvoeren en daarmee  zoveel als mogelijk goed opgeleide mensen met autisme duurzaam aan het werk helpen en houden.

Carapax IT is een social enterprise die IT diensten en producten levert aan het bedrijfsleven, gemeenten en de overheid, tegen een attractieve prijs. Het gaat hier vooral om software development, software testen, data science, remote beheren van infrastructuren en data analyse. Hoe complexer, hoe beter. Carapax IT werkt onder andere voor Technolution, Ortec, PGGM, VolkerRail, het Erasmus MC en de TU Eindhoven.

De medewerkers in dienst bij Carapax IT zijn vooral  mensen met autisme. Zij werken bij Carapax IT in een stabiele prikkelarme en prettige werkomgeving: de competence centers. Daar is doorlopend technische ondersteuning en een autismecoach aanwezig .

De medewerkers zijn stuk voor stuk experts op hun vakgebied. De door hen uitgevoerde werkzaamheden kenmerken zich door een bovengemiddelde kwaliteit. De opdrachtgevers verkrijgen hierdoor niet alleen IT diensten en producten tegen een aantrekkelijke prijs, ook voldoen ze door de inzet van mensen met autisme aan de banenafspraak en social return criteria bij aanbestedingen.

Voor de overheid is dit aantrekkelijk aangezien er minder aanspraak wordt gemaakt op sociale uitkeringen. Jaarlijks besparen we voor de overheid gemiddeld 600.000 Euro. Voor mensen met autisme is het resultaat dat ze een volwaardige positie in de maatschappij verwerven .

De formule blijkt te werken in de praktijk. Bij de start telde Carapax zes medewerkers, drie jaar later heeft Carapax meer dan 50 medewerkers in dienst, verdeeld over 2 vestigingen, in Gouda en Eindhoven.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Media, journalistiek & ICT, Zakelijke dienstverlening
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie
  • Vestigingsplaats Gouda

Andere sociale enterprises in de branche Media, journalistiek & ICT

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •