BUMI

#
BUMI’s assortiment bestaat uit eiwitrijke tempeh op basis van lupine bonen. 100% biologisch en lokaal geproduceerd met respect voor mens, dier & milieu.
Florian Rath, oprichter BUMI

BUMI

De interesse in plantaardig eten groeit, en daarmee ook het belang van eiwitrijke voedingsproducten. BUMI zet zich met haar plantaardige eiwitrijke producten in voor meer variatie in dit segment.

In een tijd waarin nieuwe technieken in voedingsland elkaar in rap tempo opvolgen kiest BUMI voor een eeuwenoude, pure methode: fermenteren. Fermentatie is een natuurlijk proces waar voeding al honderden jaren mee wordt verrijkt. Zo ook in Indonesië, waar per toeval werd ontdekt dat in bananenbladeren bewaarde gekookte sojabonen spontaan fermenteerden tot een voedzame lekkernij. Ze noemden het témpé.

Anno 2018 heeft tempeh, ondanks haar populariteit in vegetarische gerechten, de weg naar de gemiddelde thuiskeuken nog niet gevonden. Een product dat zo voedzaam, puur en breed toepasbaar is hoeft geen goed bewaard geheim te blijven, daarom is het BUMI's missie om tempeh op een smaakvolle manier te introduceren bij kokend Nederland.

BUMI's lupine tempeh assortiment draagt bij aan de verrijking van het eiwitrijke plantaardige voedingsaanbod. De keuze voor lupine zorgt voor meer variatie op de akker én op je bord. De tempeh is zowel naturel als gebakken en gemarineerd verkrijgbaar.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Horeca & voeding
  • Impactgebied Circulaire en duurzame productie
  • Vestigingsplaats Amsterdam

Andere sociale enterprises in de branche Horeca & voeding

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •