BKN

#

BKN

De Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN) is opgericht in 1994 door een aantal kringloopbedrijven die van mening waren dat je samen sterker staat dan alleen.

De leden van de BKN zijn actief op het terrein van hergebruik van grof huishoudelijk afval en bevordering van werkgelegenheid voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

De BKN ondersteunt de ontwikkeling van de bedrijfstak door kennisoverdracht en het verzorgen van voorlichting aan en over de kringloopbranche. Momenteel zijn 66 leden aangesloten met ruim 180 winkels verspreid over het hele land. Dit zijn naast kringloopbedrijven ook samenwerkingsverbanden met vuilnisophaaldiensten, sociale werkplaatsen, opleidingsinstituten (ROC’s e.d.) en GGZ. De meeste aangesloten kringloopbedrijven hebben inzamelcontracten met de gemeente waarin zij actief zijn. Voor de particuliere afvalmarkt biedt dit een waarborg voor kwaliteit in dienstverlening. In de afgelopen jaren heeft de BKN zich verder geprofessionaliseerd. Dit uit zich onder meer in een bedrijfstak gebonden CAO, de ontwikkeling van een Keurmerk en de organisatie van de Nationale Kringloopdag.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Retail
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie
  • Vestigingsplaats Arnhem

Andere sociale enterprises in de branche Retail

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •