BiOBUDDi

#
Build a better tomorrow! De visie van BiOBUDDi is om te werken naar een beter morgen. Het zorgen voor een mooie en schone wereld voor toekomstige generaties.
Steven van Bommel, oprichter BiOBUDDi

BiOBUDDi

BiOBUDDi vervaardigd milieuvriendelijk speelgoed van een eigen gepatenteerd materiaal. In de kern, is BiOBUDDi een milieuvriendelijk speelgoedbedrijf. De inzet voor duurzaamheid is inmiddels verankerd in het DNA van het familiebedrijf. BiOBUDDi heeft als missie om producten te maken die veilig zijn en het milieu niet beschadigen.

BiOBUDDi is opgericht door Steven van Bommel, vader van 2 dochters. Zijn dochters waren altijd al geïnteresseerd in het bedrijf van hun vader. De jongste van de 2 vroeg op een avond waarom van Bommel nog steeds het speelgoed in het verre oosten maakte van normaal plastic. Ze vertelde haar vader dat het product wat haar vader toen maakte slecht was voor het milieu. Ze had dezelfde dag geleerd op school dat plastic grotendeels wordt gemaakt van petroleum. Petroleum is een rauw materiaal dat een enorme impact heeft op het milieu. De producten gemaakt van dat soort plastic resulteren in een hoge CO2-emissie.  Dit was het moment dat van Bommel realiseerde dat dingen konden en moesten veranderen en is BiOBUDDi ontstaan. BiOBUDDi heeft een speciale grondstof ontwikkeld. De huidige speelgoedsets die BiOBUDDi produceert zorgen voor een aanzienlijke C02 reductie in vergelijking met andere reguliere speelgoed producten. 

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Productie & assemblage, Retail
  • Impactgebied Circulaire en duurzame productie
  • Vestigingsplaats Venlo

Andere sociale enterprises in de branche Productie & assemblage

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •