Atelier Sukha

#
Fair interior design met een knipoog naar fashion, gemaakt met liefde en aandacht voor de mens, de natuur en het product.
Irene Mertens en Sam IJsbrandy, Oprichters Atelier Sukha

Atelier Sukha

Atelier Sukha heeft een collectie van interieur, mode en accessoires. Puur en natuurlijke materialen, zoals hout, wol, linnen, katoen en kasjmier vormen de basis van de collectie. Oprichters en ontwerpers Irene Mertens en Sam IJsbrandy zijn naar de armste gebieden in India en Nepal afgereisd om daar samen met lokale gemeenschappen de productlijn te ontwikkelen. Met aandacht voor de traditionele ambacht maakt de bevolking met de grootste zorg en aandacht unieke plaids, vloerkleden, kussens, vesten, wanten, tops en veel meer moois.

Atelier Sukha vinden het belangrijk dat hun producten ethisch en duurzaam worden gemaakt. Ze zijn betrokken bij het productieproces van begin tot eind. Niet alleen gaan ze naar de bron van het materiaal zelf, ze werken ook nauw samen met de lokale gemeenschappen die hun ontwerpen produceren: de wollen en kasjmier sjaals zijn gebreid of met de hand geweven door Nepalese vrouwen, terwijl de mannen robuuste houten ligbedden maken, en de katoenen en linnen tops zijn handgemaakt door vrouwen in India. Door op regelmatige basis orders te plaatsen en een eerlijk loon te betalen, investeren ze in de plaatselijke economie en dragen zo bij aan een beter leven voor deze mensen en hun families.   

Atelier Sukha wil inspireren om te genieten van het leven, hier en nu. Sukha betekent ook levensvreugde in het Sanskriet. Het label kent dan ook geen winter of zomer. Het is tijdloos. Ieder seizoen een nieuwe collectie produceren is niet duurzaam en doet Atelier Sukha niet aan mee. Er is goed nagedacht over de ontwerpen dat je ze koestert en draagt, jaar in jaar uit. De thuisbasis van het Atelier is het duurzame warenhuis Sukha in hartje Amsterdam. Op deze plek voel je de levensvreugde op haar best. Dus als je in de buurt bent, kom gerust een keertje langs voor een kop thee met Irene of Sam. Ze vertellen je maar al te graag alles over Atelier Sukha en het verhaal achter ieder item.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Mode, Retail
  • Impactgebied Intern. ontwikkeling & Fair chain, Circulaire en duurzame productie
  • Vestigingsplaats Amsterdam

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •