2OPEN

#
Ons gaat het om een 'oergevoel' van verbinding met de aarde en elkaar: door het wonen te combineren met de zorg voor natuur, voedsel...
Solange Ruyter, oprichter 2OPEN

2OPEN

Leven in verbinding met de aarde en elkaar. Het is zo oud als de mens zelf, maar we zijn het wat kwijt geraakt!

2OPEN introduceert Wonen2.0: een leefstijl die een combinatie is van zelfstandig wonen met de zorg voor natuur, voedsel, energie en de sociale omgeving. Het is een woonvorm die resoneert aan een ‘oergevoel’ bij mensen omdat ze het heerlijk en logisch vinden om bij deze activiteiten betrokken te zijn. 2OPEN heeft onderzoek laten doen naar deze behoefte. Mensen uit alle leeftijdklassen, met verschillende achtergronden en gezinssamenstellingen voelen zich thuis in deze woonvorm. 

Wonen2.0 bestaat uit twee varianten: het dorpsLandgoed en @Kompost. Het dorpsLandgoed is een nieuwe generatie landgoederen met de dorpse kwaliteiten van verbonden zijn en verantwoordelijkheid nemen. @Kompost is een ‘reizende’ woonvorm in verplaatsbare houten compacte (gezins)woningen op tijdelijke locaties (5 - 10 jaar).

Karakteristiek voor beide woonvormen is het gegeven dat elke bewoner wekelijks een dagdeel (200 uur per jaar) actief is in zijn leefomgeving. Wonen2.0 kent als organisatievorm de wooncoöperatie en wordt groen gefinancierd.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Bouw & onroerend goed, Deeleconomie
  • Impactgebied Sociale cohesie, Voedseltransitie & natuurbehoud
  • Vestigingsplaats Vorden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •