Nieuws

Zesde druk 'Verbeter de Wereld, Begin een Bedrijf'

Wij zijn trots! Afgelopen week kwam de zesde druk van 'Verbeter de Wereld, Begin een Bedrijf' uit. Inmiddels zijn er ruim 5.000 Nederlandse boeken verkocht en is de Engelse versie sinds afgelopen juni overal ter wereld te koop. ‘Verbeter d.

Gepubliceerd op 29 september 2014

Wij zijn trots! Afgelopen week kwam de zesde druk van 'Verbeter de Wereld, Begin een Bedrijf' uit. Inmiddels zijn er ruim 5.000 Nederlandse boeken verkocht en is de Engelse versie sinds afgelopen juni overal ter wereld te koop.


‘Verbeter de wereld, begin een bedrijf’ is een van de eerste boeken waarin sociaal ondernemerschap in de Nederlandse context wordt belicht. Een bijzonder boek waarin het fenomeen social enterprise en de potentie ervan nader wordt verklaard. Aan de hand van cases worden in het boek ook de verhalen van succesvolle sociaal ondernemers verteld.


Social enterprises zijn wereldwijd enorm in opkomst. ‘Verbeter de wereld, begin een bedrijf’ beschrijft de social enterprise-sector in Nederland, de kenmerken, de betekenis en de uitdagingen. En natuurlijk de sociaal ondernemer, de man of vrouw die met hardnekkige vastberadenheid een maatschappelijk probleem te lijf gaat met als middel een bedrijf.


Must read
Het boek is een must read voor iedereen die het fenomeen social enterprise wil begrijpen. Een ondernemingsvorm die buiten Nederland al veel sterker verankerd is en succesvol wordt ingezet om
maatschappelijke problemen aan te pakken.


boekcoverInsteek van het boek is lezers te inspireren om, in welke rol dan ook, als consument, ondernemer, beleidsmaker, opdrachtgever, of financier, mee te helpen om de social enterprise sector in Nederland succesvol en groot te maken. Dan vormt zich een nieuwe, schone en eerlijke economie waar iedereen in mee kan doen. Met cases van onder meer social enterprises Tony’s Chocolonely, Fairphone, Texel Energie, Zorgvoorelkaar, Marqt, Peerby en MyWheels.


Nog niet gelezen?
Bestel hier een boek.



Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •