Nieuws

Workshop Impact Meten

Als social enterprise stuur je naast je financiële doelstellingen ook primair op maatschappelijke impact. Maar hoe maak je deze impact goed zichtbaar? Hoe begin je met in kaart brengen van je maatschappelijke impact? Ben je aan het oriënteren o.

Gepubliceerd op 14 maart 2013

Als social enterprise stuur je naast je financiële doelstellingen ook primair op maatschappelijke impact. Maar hoe maak je deze impact goed zichtbaar? Hoe begin je met in kaart brengen van je maatschappelijke impact?
Ben je aan het oriënteren op impact meten, en zoek je naar een handige manier om te beginnen? Dan kan deze workshop je een stuk op weg helpen.

Gedurende de middag ga je met een concrete, relevante casus aan slag om zo theorie aan (je eigen) praktijk te koppelen. Daarnaast krijg je inzicht in de belangrijkste principes van impact meten en krijg je handvatten aangereikt om te sturen op die impact.

Onderwerpen en vragen die tijdens de workshop aan bod zullen komen:
• Hoe begin je met het inzichtelijk maken van de maatschappelijke impact van jouw onderneming?
• Wat zijn de fundamentele keuzes en processen die komen kijken bij het in kaart brengen van impact?
• Praktische tips om aan de slag te gaan met social impact meten
• Kun je door te meten gerichter gaan sturen op de impact van jouw onderneming?
Na deze workshop heb je:
• Een goed begrip van wat impact meten inhoudt en hoe je een meting kunt uitvoeren;
• Een aantal concrete handvaten om aan de slag te gaan met impact meten

Praktische informatie:
Datum: maandag 8 april 2013
Tijd: 14.00-17.00
Locatie: Kantoor PWC, Thomas R. Malthusstraat 5, Amsterdam
Voor wie: Leden van Social Enterprise NL
Inschrijven: info@social-enterprise.nl
Vermeld je bij je aanmelding wat je al doet aan impact meten? Waar je specifiek tegenaan loopt en wat je uit deze sessie hoopt te halen? Jouw input helpt ons deze workshop zo goed mogelijk voor te bereiden. Vanwege de interactieve insteek van de workshop kunnen er maximaal 10 deelnemers meedoen. Schrijf je dus op tijd in.

Workshopleiding:
Linda Midgley werkt als Assistent Manager binnen de afdeling Sustainability van PwC, waar ze organisaties ondersteunt bij het meten en rapporteren over de waarde die zij creëren voor de maatschappij, oftewel, hun impact. Een belangrijke stap hierin is het inzichtelijk maken van hoe een organisatie impact maakt, zodat organisaties hierop kunnen sturen en hun impact kunnen vergroten. Linda heeft ervaring met zowel het meten van impact als het rapporteren erover: ze heeft als onderzoeker aan de Vrije Universiteit diverse impact metingen uitgevoerd; en was in haar vorige functie bij PwC werkzaam als accountant in de non-profit sector. In 2011 was ze projectleider van een impact meting pilot die PwC heeft uitgevoerd samen met Amnesty International, Leger des Heils en KWF Kankerbestrijding.

Wouter Meester is Principal Manager bij PwC Strategy and Economics. Hij adviseert bedrijven en verschillende soorten overheden over diverse economische onderwerpen. Wouter is gespecialiseerd in het uitvoeren van economische impactanalyses. Daarnaast beoordeelt hij de effectiviteit van overheidsbeleid, voert kosten-batenanalyses uit en onderzoekt de haalbaarheid van business cases. Wouter is afgestudeerd als bedrijfseconoom aan de universiteit van Amsterdam.

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •