Nieuws

Winnaars Social Grow Sessions

Woensdag 5 december was de finale van de Social Grow Sessions: Hét programma om sociaal innovatieve businessplannen te boosten. Uit de 38 inzendingen werden er 13 sociaal ondernemers uit Nederland en België geselecteerd om te pitchen.

Gepubliceerd op 14 december 2018

Voor de Social Grow Sessions gingen we op zoek naar vernieuwende initiatieven die zich richten op: gelijke onderwijskansen en kinderopvang; ondersteuning voor mantelzorgers en zorgverleners; of toegankelijke gezondheidszorg. Deze drie thema’s zijn de pijlers van GROW Together for Society, het CSR-programma van Janssen en Johnson & Johnson Benelux. Het doel van het traject is om (startende) sociaal ondernemers, met een focus op een van deze uitdagingen, te ondersteunen bij het verder uitwerken van hun businessplan.

2904.png

Veertien sociaal ondernemers uit België en Nederland, 3 intensieve bootcampsessies en een feestelijk slotevent. Dat is de korte samenvatting van de derde editie van de Social Grow Sessions. Een accelerator van de Sociale InnovatieFabriek, Social Enterprise NL en Janssen en Johnson & Johnson Benelux. Vorige week woensdag was de finale: de deelnemers pitchten hun plannen en maakten kans op een mooi bedrag. MedGezelTwaske en MOPA kwamen als winnaars uit de bus.

Met trots verwelkomen we Nederlandse winnares Giliam Kuijpers, oprichtster van sociale onderneming MedGezel, binnen het netwerk van Social Enterprise NL!

MedGezel - "Als patiënt is het niet vanzelfsprekend om zonder problemen en goed geïnformeerd het zorglandschap te doorlopen. Wij weten uit ervaring dat je als patiënt regelmatig te maken krijgt met een veelheid aan lastig te begrijpen medische informatie en een moeilijk keuzeproces daarna.

De dokter doet zijn best om alles zo goed mogelijk met u te bespreken, maar wat als u na afloop van een afspraak bij de dokter een (groot) deel van de informatie niet heeft onthouden of heeft begrepen? Hoe maakt u dan de juiste keuzes, die passen bij uw wensen en behoeftes en die geheel aansluiten bij uw situatie?

Om aan al uw vragen en onzekerheden rondom het artsenbezoek een einde te maken, leidt MedGezel geneeskundestudenten en coassistenten op tot medisch coach. Deze medisch coaches gaan met u mee naar de dokter en begeleiden u persoonlijk voor, tijdens en na uw artsenbezoek. Zo bent u er zeker van dat u in alle rust en in begrijpelijke taal het advies van de dokter tot u kunt laten komen en dit kunt bespreken met iemand die verstand van zaken heeft" (www.medgezel.nl)

trefwoorden:

social grow sessions groei groeiprogramma winnaar social enterprise

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •