Nieuws

Vrijwilliger Clean Energy Challenge

‘Een mooie manier om in contact te komen met What Design Can Do, Social Enterprise NL, internationale designers, sociaal ondernemers en allerlei experts.’

Gepubliceerd op 5 maart 2019

Wat ga je doen? 
What Design Can Do is een internationaal platform dat aandacht vraagt voor de kracht van design. Samen met de Ikea Foundation organiseren zij de Clean Energy Challenge. Een internationale competitie waarbij startups, designers en studenten worden uitgedaagd om maatschappelijke problemen in vijf wereldsteden op te lossen.

- Afvalverwerking in Mexico City
- Bouw in Delhi
- Verkeer in São Paolo
- Voedsel in Nairobi
- Hernieuwbare energie in Amsterdam 

De 10 winnaars van de Challenge krijgen een intensief trainingstraject van 4 maanden (apr-jul 2019), ontwikkeld en georganiseerd door Social Enterprise NL. Het bestaat uit workshops en netwerkevents met als doel de winnende innovaties klaar te stomen voor de markt en financiering

De Clean Energy Challenge Accelerator bestaat uit workshops en netwerkevents met als doel de winnende innovaties klaar te stomen voor de markt en financiering.
Social Enterprise NL,

De planning:
Van begin april tot eind juni 2019 zijn we op zoek naar twee vrijwilligers ter ondersteuning van 3 evenementen en een Bootcampweek in Amsterdam. De 3 evenementen zijn alleen voor de winnaars uit Amsterdam. Tijdens de Bootcamp komen alle internationale winnaars een week samen in Amsterdam. Lees hieronder wat elk event inhoudt. 

-       Een kick-off waarbij de ondernemers worden geïntroduceerd in het groei traject en met experts hun social business model canvas doorlichten. (1 dag)

-       Met de Halfway Meet-up komen de ondernemers samen om hun voortgang te bespreken en te oefenen met het voeren van gesprekken met partners en financiers. (1 dag)

-       Tijdens de Bootcamp komen alle internationale winnaars van de Clean Energy Challenge een week samen in Amsterdam. Daar bieden wij ze een totaal verzorgd progamma aan, waarin zij zich zelf verder kunnen ontwikkelen tot professionele start-up. (5 dagen)

-       Demo Day is the grand finale, waar de ondernemers hun eind pitch geven. Hier krijgen zij de kans om financiers en partners aan te trekken. (1 dag)

Als vrijwilliger bied je ondersteuning bij de organisatie van de 3 events en de bootcamp. Je onderhoudt contact met de deelnemers, leidt de deelnemers door het programma en bent een host voor de trainers en experts. In aanvulling hierop kunnen we altijd verantwoordelijkheden en/of leerdoelen toevoegen.

Het zullen leerzame dagen worden en een mooie manier om in contact te komen met What Design Can Do, Social Enterprise NL, internationale designers, sociaal ondernemers en allerlei experts. Kortom, een goed moment om werkervaring en contacten op te doen!

Datums
- Kick-off : woensdag 10 april
- Bootcamp: maandag 20 t/m vrijdag 24 mei
- Halfway meet-up: woensdag 29 mei
- Demo day: woensdag 26 juni

Om de professionaliteit te waarborgen vragen wij een minimale beschikbaarheid van 6 van de in totaal 8 dagen. Op die manier kan je het hele traject meemaken en kunnen we goed op elkaar ingespeeld raken. In overleg kunnen wij reiskosten vergoeden.

Interesse of vragen? Mail naar: Frank@social-enterprise.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •