Nieuws

Vers van de pers: Iedereen Werk, Iedereen Winst

Op 28 november 2014 werd het eerste exemplaar van Iedereen Werk, Iedereen Winst, het nieuwste boek van Social Enterprise NL overhandigd aan Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW). Iedereen Werk, Iedereen Winst gaat in op de vraag hoe overheid, bedrij.

Gepubliceerd op 28 november 2014

Op 28 november 2014 werd het eerste exemplaar van Iedereen Werk, Iedereen Winst, het nieuwste boek van Social Enterprise NL overhandigd aan Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW). Iedereen Werk, Iedereen Winst gaat in op de vraag hoe overheid, bedrijfsleven en sociale firma’s samen meer werkplekken kunnen creëren voor mensen met een arbeidsbeperking.

iwiw_blauwerandOp dit moment werkt slechts één derde van de mensen met een arbeidsbeperking Dat is te weinig, stelt Mark Hillen (mede-oprichter en directeur van Social Enterprise NL) in Iedereen Werk, Iedereen Winst. De lage arbeids- participatiegraad van bijvoorbeeld visueel gehandicapten, mensen met autisme, mensen met psychoses, laagbegaafden, ex-gedetineerden en drop-outs uit het onderwijs betekent vaak afhankelijkheid, isolement en zelfs armoede. Dit kan en moet anders.

Bewust concurrentienadeel
Sociale firma’s bieden een product of dienst op de vrije markt aan maar doen dat met een personeelsbestand waarvan minimaal 30% een arbeidshandicap heeft. Bij veel van deze bedrijven ligt dat deel vaak zelf een stuk hoger, tot 70%. Daarmee hebben ze bewust gekozen voor een concurrentienadeel. De ondernemers werken vanuit de passie werk te bieden aan kwetsbaar personeel en hebben hun businessmodel daaraan aangepast. Sociale firma’s creëren arbeidsplaatsen en dragen zo bij aan een meer inclusieve economie.

Meer werkplekken
Serieuze groei van sociale firma’s kan niet zonder breder betrokkenheid van werkgevers en overheid. In Iedereen Werk, Iedereen Winst doet Mark Hillen concrete voorstellen om de groei te versnellen met het uiteindelijke doel om meer rendabele arbeidsplaatsen voor mensen met een arbeidsbeperking te creëren. Hij schetst de weg naar een gelijkwaardige arbeidsparticipatie, naar een inclusieve economie, en de bijdrage die werkgevers, de rijksoverheid en gemeenten daaraan kunnen leveren.


Overhandiging eerste exemplaar

Op 28 november werd Iedereen Werk, Iedereen Winst overhandigd aan Hans de Boer (VNO-NCW): "Het is een goed en eerlijk boek". Na de overhandiging vond er een paneldebat plaats met Arno Hans de _squareBloem (directeur Vebego), Jasper Rijnders (programmadirecteur Social Return, Inclusion & Diversity KPN), Bartel Geleijnse, (directeur The Colour Kitchen), Annerie Raaijmakers (Specialisterren), Carola Schouten (Tweede Kamerlid ChristenUnie) & Peter Hobbelen (Emma Safety Shoes).

Iedereen Werk, Iedereen Winst is vanaf nu te koop in de online boekwinkels. 

bestelknop

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •