Nieuws

'Verbeter de Wereld, Begin een Bedrijf' op longlist Managementboek van het Jaar

Het boek van Willemijn Verloop en Mark Hillen, oprichters van Social Enterprise NL, staat op de longlist van Managementboek van het Jaar. Op 1 april a.s. wordt de shortlist bekend gemaakt. ‘Verbeter de wereld, begin een bedrijf’ is een van de.

Gepubliceerd op 25 februari 2014

Het boek van Willemijn Verloop en Mark Hillen, oprichters van Social Enterprise NL, staat op de longlist van Managementboek van het Jaar. Op 1 april a.s. wordt de shortlist bekend gemaakt.

boekcover-website‘Verbeter de wereld, begin een bedrijf’ is een van de eerste boeken waarin sociaal ondernemerschap in de Nederlandse context wordt belicht. Een bijzonder boek waarin het fenomeen social enterprise en de potentie ervan nader wordt verklaard. Aan de hand van cases worden in het boek ook de verhalen van succesvolle sociaal ondernemers verteld.

Social enterprises zijn wereldwijd enorm in opkomst. ‘Verbeter de wereld, begin een bedrijf’ beschrijft de social enterprise-sector in Nederland, de kenmerken, de betekenis en de uitdagingen. En natuurlijk de sociaal ondernemer, de man of vrouw die met hardnekkige vastberadenheid een maatschappelijk probleem te lijf gaat met als middel een bedrijf.

Must read
Het boek is een must read voor iedereen die het fenomeen social enterprise wil begrijpen. Een ondernemingsvorm die buiten Nederland al veel sterker verankerd is en succesvol wordt ingezet om maatschappelijke problemen aan te pakken.

Insteek van het boek is lezers te inspireren om, in welke rol dan ook, als consument, ondernemer, beleidsmaker, opdrachtgever, of financier, mee te helpen om de social enterprise sector in Nederland succesvol en groot te maken. Dan vormt zich een nieuwe, schone en eerlijke economie waar iedereen in mee kan doen. Met cases van onder meer social enterprises Tony’s Chocolonely, Fairphone, Texel Energie, Zorgvoorelkaar, Marqt, Peerby en MyWheels.

Engelse vertaling
Nu het boek over de Nederlandse social enterprise sector in Nederland goed ontvangen is, is het tijd om in een Engelstalige versie ook buitenlandse lezers van de Nederlandse sociaal ondernemerssector op de hoogte te brengen. Aan de hand van verschillende social enterprises als Tony’s Chocolonely, Taxi Electric en Texel Energie worden diverse ondernemers getoond als voorbeeld van succesvol ondernemen voor een betere wereld. Begin juni zal de Engelse vertaling uitkomen als E-book.

Heb je het boek nog niet gelezen? Je kunt het hier bestellen.

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •