Nieuws

Vanaf 28 november te koop: Iedereen Werk, Iedereen Winst

Sociale firma’s bieden werk aan veel mensen met een arbeidsbeperking, dat is hun missie. Zo creëren zij een inclusieve economie, een economie waarin iedereen mee kan doen. Het boek Iedereen Werk, Iedereen Winst, van Mark Hillen geeft een antwoor.

Gepubliceerd op 18 november 2014

Sociale firma’s bieden werk aan veel mensen met een arbeidsbeperking, dat is hun missie. Zo creëren zij een inclusieve economie, een economie waarin iedereen mee kan doen. Het boek Iedereen Werk, Iedereen Winst, van Mark Hillen geeft een antwoord op de vraag hoe werkgevers, beleidsmakers en sociale firma’s samen veel meer arbeidsplaatsen kunnen realiseren. Iedereen Werk, Iedereen Winst is vanaf 28 november te koop in de boekhandel. 

voorkant_grootWerk is de basis van onze economie en onze welvaart. Werk en de werkomgeving maken een belangrijk onderdeel uit van de kwaliteit van leven. Dat geldt des te meer voor mensen met een arbeidsbeperking. Slechts ruim een derde van deze mensen werkt. Sociale firma’s zijn koplopers die richting geven in het antwoord op het arbeidsparticipatievraagstuk. Voor deze sociale firma’s is het vanzelfsprekend om met hun bedrijf een bijdrage te leveren aan een inclusieve economie.

Sociale firma’s zijn bedrijven die zich specialiseren in het werken met mensen met een arbeidsbeperking; het is hun missie. Ze nemen zoveel mogelijk mensen met een beperking op in het bedrijf. Het zijn bedrijven die hun product of dienst op de vrije markt verkopen, die een marktconforme kwaliteit en prijs moeten leveren met een kwetsbaar personeelsbestand.

Iedereen Werk, Iedereen Winst doet concrete aanbevelingen voor de groei van de sociale firma. Meer rendabele arbeidsplaatsen voor mensen met een beperking creëren is het uiteindelijke doel. Dat is van sociaal en economisch belang voor Nederland. Het boek schetst de weg naar een gelijkwaardige arbeidsparticipatie, naar een inclusieve economie, en de bijdrage die iedereen daaraan kan leveren; werkgevers, de rijksoverheid en gemeentes. Naast deze aanbevelingen bevat Iedereen Werk, Iedereen Winst voorbeelden van succesvolle sociale firma's als Emma Safety Shoes, The Colour Kitchen en Opnieuw & Co.

Overhandiging eerste exemplaar
Op 28 november wordt Iedereen Werk, Iedereen Winst overhandigd aan Hans de Boer (VNO-NCW) waarna er een paneldebat plaatsvindt met Arno Bloem (directeur Vebego), Jasper Rijnders (programmadirecteur Social Return, Inclusion & Diversity KPN), Bartel Geleijnse, (directeur The Colour Kitchen), Sadet Karabulut (Tweede Kamerlid SP), Carola Schouten (Tweede Kamerlid ChristenUnie) & Peter Hobbelen (Emma Safety Shoes)

Iedereen Werk, Iedereen Winst is vanaf 28 november te koop in de online boekwinkels. Bestel hier >

 

bestelknoppreview

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •