Nieuws

Van Hulley runner-up publieksprijs The Circulars

Het Groningse naaiatelier Van Hulley is tweede geworden bij de publieksprijs van The Circulars, een internationale prijs in het kader van de circulaire economie. De prijs wordt 19 juni uitgereikt in Davos.

Gepubliceerd op 6 januari 2016

Het Groningse naaiatelier Van Hulley is tweede geworden bij de publieksprijs van The Circulars, een internationale prijs in het kader van de circulaire economie. Jolijn Creutzberg, oprichter van Van Hulley, reist op 19 juni af naar Davos voor de officiële prijsuitreiking tijdens het World Economic Forum, de jaarlijkse bijeenkomst van zo'n 2500 wereldleiders uit het bedrijfsleven, de politiek, wetenschap en journalistiek.

Creutzberg startte drie jaar geleden in Groningen een naaiatelier waar vrouwen met grote afstand tot de arbeidsmarkt je favoriete maar versleten overhemd of bloesje omtoveren tot een boxershort. Het idee is daardoor een bijzondere combinatie van sociaal en duurzaam ondernemen met een persoonlijke touch. 'Ik ben er nog steeds een beetje beduusd van', aldus Creutzberg. 'Het is echt ongelofelijk hoe ver je met zo'n idee kan komen!'.

The Circulars is een initiatief van het Forum van Young Global Leaders, opgezet in nauwe samenwerking met het World Economic Forum. Er zijn zeven verschillende categorieën waar prijzen voor worden uitgereikt en één overall publieksprijs. Van Hulley behoorde tot een van de elf genomineerden en bevond zich tussen een divers gezelschap van individuen en bedrijven die elk op hun manier iets moois deden op het gebied van circulaire economie. Oftewel: de economie waarin hergebruikt wordt, in de breedste zin van het woord.

Bekijk inzending van Van Hulley op Youtube: 

https://www.youtube.com/watch?v=SSHKk6cwqiQ

 www.vanhulley.nl

 

trefwoorden:

circulaire circulars economie the

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •