Nieuws

Vacature: Stagiair(e) Community & Events

Draag jij graag je steentje bij aan een betere wereld? Wil jij inspirerende sociaal ondernemers ontmoeten, ben je een échte doener en niet bang om initiatief te tonen? Dan is het ledenprogramma van Social Enterprise NL op zoek naar jou! 

Gepubliceerd op 4 mei 2021

Wat doet Social Enterprise NL? 
Social Enterprise NL is aanjager van de groeiende beweging van sociaal ondernemers in Nederland. Samen met meer dan 400 sociale ondernemingen werken we aan de social enterprise sector. Sociaal ondernemers zoeken innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Het doel is maatschappelijke meerwaarde creëren: impact first! Denk bijvoorbeeld aan bedrijven als Tony’s ChocolonelyDopperHappy TostiSeepje en Cycloon.  

Eén van de doelen die het ledenprogramma van Social Enterprise NL nastreeft is dat het groeiende netwerk van 410+ sociale ondernemingen kan professionaliseren en meer impact kan maken met behulp van onder andere workshops, groeiprogramma’s en netwerkevenementen. 

Wat ga jij doen? 
‣ Meebouwen aan ons groeiende netwerk van 410+ sociale ondernemingen (werving); 
‣ Bijdragen aan het ledenprogramma*, bestaande uit de organisatie en communicatie rondom workshops en bijeenkomsten (productionele en faciliterende werkzaamheden); 
‣ Sociale ondernemingen en inkopende organisaties met elkaar in contact brengen door de organisatie van Buy Social* pitchevents en de optimalisatie van de online Market; 
‣ Contact onderhouden met leden en gegevens verwerken (administratieve werkzaamheden). 

*Via de linkjes kun je meer lezen over wat het ledenprogramma en Buy Social inhoudt. 

Wie ben jij? 
We zijn op zoek naar iemand die nauwkeurig te werk gaat en goed kan schakelen tussen verschillende werkzaamheden. Je bent iemand die zowel goed in teamverband als zelfstandig kan werken. Brainstormsessies zijn wel aan jou besteed; je denkt graag buiten de gebaande paden. We zijn op zoek naar een échte doener die ideeën direct omzet in actie en weet van aanpakken. Ook deins je er niet voor terug om contact te onderhouden met sociaal ondernemers uit het netwerk. 

Wekelijks in contact komen met inspirerende ondernemers; werken in een team waar gelijkheid, transparantie en vertrouwen voorop staan; en ten slotte een veelzijdige takenlijst waarbij er veel ruimte is voor creativiteit, je persoonlijke ontwikkeling en jouw interesses. Wie wil dat nou niet?
Lars de Jong, Stagiair Productie Leden & Events Social Enterprise NL

Teamwaarden 
1. Een organisatie die maatschappelijk gedreven is: We gaan gemotiveerd naar werk en dragen bij aan een zinvol doel.  

2. Een organisatie die een veilige omgeving biedt: We creëren een sfeer waarin iedereen zich vrij voelt om ideeën te delen, hulp durft te vragen en geven, en nieuwe dingen durft te proberen. 

3. Een transparante organisatie: We zijn transparant in wat we doen en communiceren daar duidelijk intern en extern over. 

4. Een positieve lerende organisatie: We werken actief aan onze eigen ontwikkeling, die van anderen en van het team. 

5. Een organisatie waar plezier centraal staat! 

Inclusiviteit 
Alle sollicitaties worden gelijk behandeld en we kijken verder dan opleidingsniveau. Social Enterprise NL gelooft dat een organisatie die waarde ziet in verschillen tussen mensen het best functioneert. Elk mens is uniek en wij vinden dat iedereen de ruimte moet krijgen om zichzelf te zijn. Social Enterprise NL timmert daarom hard aan de weg om een inclusieve organisatie te worden.

Wat bieden wij jou?  
‣ Een stage die begint in september 2021 van in principe 5 maanden en voor 4 of 5 dagen per week. Als je minder dan 5 maanden en/of 5 dagen per week wil/kan/moet stagelopen, laat dit ons dan weten. We kijken graag samen met jou naar wat er mogelijk is! 
‣ Een stagevergoeding van 400 euro per maand voor 5 dagen per week (40 uur). Werk je minder, dan is de vergoeding lager (32 uur per week betekent een vergoeding van 320 euro). 
‣ Een werkplek in ons kantoor in MidWest, een sociale onderneming uit ons netwerk. Gezien de situatie, werk je waarschijnlijk een aantal dagen vanuit huis en een aantal dagen bij ons op kantoor (incl. heerlijke vegetarische lunch). 
‣ Een plek waar je goede begeleiding krijgt en werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Je wordt begeleid door een medewerker van het betreffende team en stelt samen leerdoelen op die je periodiek bespreekt en evalueert.  

Wil je bij ons komen werken?  
Stuur dan vóór 1 augustus een mail met daarin je CV en een korte motivatie naar Leonie  – leonie@social-enterprise.nl

  1. Heb je in de tussentijd nog vragen? Laat het Leonie weten via leonie@social-enterprise.nl of 0630139293. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •