Nieuws

Uitbreiding van het Impactpad: actief en gezond ouder worden

Impact meten is essentieel voor de ontwikkeling van sociaal ondernemerschap in Nederland. Een goede meting uitvoeren is echter door gebrek aan kennis en toegankelijke methoden en tools, kostbaar en tijdrovend voor ondernemers. Om de weg te schetsen voor ondernemers is in 2018 het Impactpad ontwikkeld door Avance Impact, Impact Center Erasmus en Social Enterprise NL in opdracht van de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Economische Zaken en Klimaat en Buitenlandse Zaken.  

Gepubliceerd op 11 februari 2020

Met het Impactpad willen we het meten van impact toegankelijker en betaalbaarder maken door sociaal ondernemers concrete handvatten en advies aan te bieden. Deze online en open source handleiding bestond oorspronkelijk uit een overzicht van de meest relevante indicatoren voor de drie maatschappelijke thema’s arbeidsparticipatie, duurzame waardeketens en circulaire economie. Daar komt nu een uitbreiding op met een nieuw thema: actief en gezond ouder worden. 

Actief en gezond ouder worden
In opdracht van de Provincie Noord-Brabant is het nieuwe thema “actief en gezond ouder worden” ontwikkeld. In aansluiting op het internationale project ITHACA (InnovaTion in Health And Care for All), waarin negen regio’s uit de EU ervaringen en good practices delen over e-health en zorginnovaties om actief en gezond ouder worden te verbeteren.

Actief en gezond ouder worden is een groeiend thema onder sociale initiatieven en ondernemers. Het behouden en verbeteren van het welzijn van ouderen staat namelijk door de wereldwijde toenemende vergrijzing hoog op de agenda. 

Steeds meer initiatieven zien mogelijkheden om het welzijn van ouderen bevorderen: van e-health toepassingen tot het organiseren van culturele activiteiten. Met deze uitbreiding van het Impactpad maken we het organisaties makkelijker hun toegevoegde waarde inzichtelijk te maken.

Start met het meten van je impact 
Wil jij als sociaal ondernemer kunnen aantonen welke waarde je creëert en hoe je hier grip op hebt? Gebruik de online handleiding en zet (eerste) stappen in het meten van impact. De nieuwe versie van het Impactpad is te vinden op www.impactpad.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •