Nieuws

Tweejarige verlenging partnership ABN AMRO

ABN AMRO en Social Enterprise NL hebben hun partnership verlengd met twee jaar. De ondertekening van het contract werd gedaan door CEO Robert Swaak van ABN AMRO en de directie van Social Enterprise NL, Stefan Panhuijsen en Mark Hillen.

Gepubliceerd op 24 augustus 2022

Een logisch en belangrijk partnership voor ABN AMRO, aldus Robert Swaak: "Sociaal ondernemers combineren een maatschappelijk doel met een gezond financieel rendement. Met hun ondernemerschap maken zij direct sociale impact en werken zij aan een betere wereld. En dat sluit helemaal aan bij onze maatschappelijke ambitie."

Social Enterprise NL is een stichting zonder winstoogmerk die sociaal ondernemers verbindt, versterkt en daarnaast iedereen inspireert bij te dragen aan een economie die circulair, inclusief en armoedevrij is. ABN AMRO is een van de founding partners van Social Enterprise NL dat inmiddels tien jaar bestaat. Stefan Panhuijsen: “Het aantal sociaal ondernemers in Nederland groeit en dat is goed nieuws, want zij zijn voortrekkers op weg naar een nieuwe economie. Wij zijn blij dat we, mede door onze samenwerking met ABN AMRO, kunnen blijven werken aan een duurzamere economie”.

De markt voor sociale ondernemingen is nog relatief jong, maar heeft enorme groeipotentie. Wereldwijd is er immers steeds meer behoefte aan duurzamere economische oplossingen. Impactinvesteerders zien mogelijkheden om deze potentie verder te benutten en hebben een sterke voorkeur voor bedrijven in de groeifase.

Niet alle sociale ondernemingen hebben deze fase al bereikt. Hier ligt voor banken een rol. ABN AMRO ondersteunt sociale ondernemingen in het behalen van hun maatschappelijke ambities door ze niet alleen financieel te steunen, maar ook inhoudelijk door middel van het delen van kennis en het openstellen van haar netwerk van investeerders.

Als bedrijf meer impact maken?

Neem eens een kijkje op de Buy Social marktplaats

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •