Nieuws

Tweede Kamer in debat met minister over beleidsagenda “Iedereen Winst”

Op 11 juni zal tijdens het Algemeen Overleg Bedrijfslevenbeleid en Innovatie van de Tweede Kamercommissie Economische Zaken aandacht worden besteed aan de beleidsagenda ‘Iedereen Winst. Samen met de overheid naar een bloeiende social enterprise secto.

Gepubliceerd op 5 juni 2014

Op 11 juni zal tijdens het Algemeen Overleg Bedrijfslevenbeleid en Innovatie van de Tweede Kamercommissie Economische Zaken aandacht worden besteed aan de beleidsagenda ‘Iedereen Winst. Samen met de overheid naar een bloeiende social enterprise sector’. Deze agenda werd in maart van dit jaar door Social Enterprise NL aangeboden aan de leden van de Tweede Kamer, waarna minister Kamp namens het kabinet reageerde.

“Het kabinet is om verschillende redenen betrokken bij sociaal ondernemerschap in Nederland en moedigt de verdere ontwikkeling daarvan aan. Sociale ondernemingen dragen bij aan maatschappelijke vernieuwing en bieden innovatieve oplossingen voor complexe vraagstukken rond gezondheid(szorg), veiligheid en leefbaarheid, arbeidsparticipatie, voedsel- en energievoorziening etc.”
- Minister Kamp van Economische Zaken in een brief van 24 februari

Naar aanleiding van de kabinetsreactie heeft de Tweede Kamercommissie 26 feitelijke vragen gesteld aan de minister gesteld. Op basis van de antwoorden van de minister gaat de commissie in debat met de minister.

Het Algemeen Overleg vindt plaats op 11 juni van 14:00 tot 18:00 uur en is openbaar toegankelijk. Social Enterprise NL is hierbij aanwezig. Bekijk hier de volledige agenda.

Eerder stelden de Tweede Kamerleden Carola Schouten (CDA) en Linda Voortman (GroenLinks) Kamervragen over sociale ondernemingen naar aanleiding van het artikel ‘Tussen WAO en schip’ dat verscheen in de Groene Amsterdammer.

---
Lees hier de samenvatting die de Tweede Kamer van het Algemeen Overleg publiceerde

 

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •