Nieuws

Succesvolle lancering boek 'Verbeter de Wereld, Begin een Bedrijf'

Donderdag 31 oktober werd ten overstaande van zo'n 150 man het boek ‘Verbeter de Wereld, Begin een Bedrijf’ gepresenteerd. Het boek van Mark Hillen en Willemijn Verloop over de Nederlandse social enterprise-sector, waarin ze de lezer meenemen la.

Gepubliceerd op 1 november 2013

Donderdag 31 oktober werd ten overstaande van zo'n 150 man het boek ‘Verbeter de Wereld, Begin een Bedrijf’ gepresenteerd. Het boek van Mark Hillen en Willemijn Verloop over de Nederlandse social enterprise-sector, waarin ze de lezer meenemen langs verschillende succesvolle cases van sociaal ondernemers als Taxi Electric, Ctaste, SpecialisterrenTony’s Chocolonely en MyWheels.

boekpres1De presentatie van Jeroen Smit (auteur van De Prooi) maakte duidelijk dat het bijzonder is dat Mark (vanuit zijn commerciële achtergrond) en Willemijn (vanuit de NGO-sector) samen tot dit boek zijn gekomen met als belangrijkste boodschap: geld verdienen en goed doen gaan heel goed samen. Een stelling waar nog veel scepsis over bestaat. Smit gaf aan na het lezen van het boek een goed beeld te hebben van wat er in Nederland leeft op dit gebied van sociale ondernemers en raadt het dan ook aan:

“Lees dit boek, trek deze kar: de logica is opwekkend en onontkoombaar.” 

boekpres5Uiteraard was de locatie toepasselijk: een social enterprise in het centrum van Amsterdam, brouwerij de Prael, waar mensen werken met een psychiatrische achtergrond. De eerste exemplaren gingen gisteravond al over de toonbank. Inmiddels ligt het boek ook in de winkel en is het tevens online te bestellen.
boekpres3

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •