Nieuws

Start Foundation en VSBfonds presenteren rapport 'Sociaal ondernemen: passie en poen'

Afgelopen week werd het rapport 'Sociaal ondernemen: passie en poen' van VSBfonds en Start Foundation uitgebracht. Beide organisaties ondersteunen sociaal ondernemers en hebben i.s.m. Labyrinth Onderzoek & Advies de 'mogelijke succes- en faalfactor..

Gepubliceerd op 6 november 2013

Afgelopen week werd het rapport 'Sociaal ondernemen: passie en poen' van VSBfonds en Start Foundation uitgebracht. Beide organisaties ondersteunen sociaal ondernemers en hebben i.s.m. Labyrinth Onderzoek & Advies de 'mogelijke succes- en faalfactoren van sociale ondernemingen gericht op arbeidsparticipatie van mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie' in kaart gebracht.

Een succesvolle sociale onderneming definiëren ze als volgt: "Een succesvolle sociale onderneming schept arbeidsplaatsen voor mensen met een erkende afstand tot de arbeidsmarkt, zonder te veel afhankelijk te zijn van subsidies, giften en donaties. En: het bedrijf haalt genoeg winst om te kunnen voortbestaan en het aantal banen op peil te houden."

In het rapport wordt het belang genoemd van een commerciële geest gericht op klanten en afzet. Vooral economisch realisme is onontbeerlijk voor een succesvolle sociaal ondernemer, gezien de extra valkuilen die het ondernemen met deze specifieke doelgroep met zich meebrengt. Ook het werken met verschillende soorten geldschieters en de keuze voor een passende rechtsvorm worden als extra 'hobbels' genoemd. Het rapport wordt gepresenteerd als hulpmiddel voor de (potentiële) sociaal ondernemer. Lees het hele rapport hier en hier de beknopte publieksversie.

 

 

 

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •