Nieuws

Start acceleratieprogramma voor social start-ups

Vanaf oktober start Impact HUB Amsterdam i.s.m. Social Enterprise NL een nieuw acceleratieprogramma voor start-ups. Tijdens de 60-Day Challenge worden social start-ups klaargestoomd om hun businessidee te testen, valideren en in de praktijk.

Gepubliceerd op 21 september 2014

Vanaf oktober start Impact HUB Amsterdam i.s.m. Social Enterprise NL een nieuw acceleratieprogramma voor start-ups. Tijdens de 60-Day Challenge worden social start-ups klaargestoomd om hun businessidee te testen, valideren en in de praktijk te brengen. 

60DC_klein “If we hadn’t participated… Our idea might’ve still been an idea, and we wouldn’t have been embarking on an exciting adventure with a viable business case. It’s incredible how so little time with the right people, content and trust can change your life, and that of many others… ” | Lotte van Dijk van Bednet Inc.

Social Enterprise NL en Impact Hub Amsterdam delen de visie dat ondernemerschap verder gaat dan alleen financiële doelstellingen. Maatschappelijke impact moet de basis vormen van je onderneming. Als die klopt, kun je gaan bouwen aan een sterk businessmodel waarbij de financiële doelstellingen ten dienst van je maatschappelijke missie staan. Waar Social Enterprise NL zich richt op bestaande social enterprises, richt Impact Hub Amsterdam zich met de 60-Day Challenge op de ontwikkeling van nieuwe businessideeën tot levensvatbare ondernemingen. Gezamenlijk zetten ze zich in voor social start-ups die een duwtje in de rug nodig hebben.

De 60-Day Challenge richt zich op ondernemers die hun businessmodel verder willen aanscherpen en doorontwikkelen naar een sterke(re) onderneming. De focus van het programma ligt op de validatie van hun businessidee. Dit betekent dat de ondernemers de gemaakte assumpties in hun businessidee gaan testen en met verschillende klantengroepen in gesprek gaan om zo het businessmodel te optimaliseren.

Kortom: ben jij een startende ondernemer, heb jij een fantastisch idee voor een social enterprise of is jouw onderneming al een tijdje aan de weg aan het timmeren en wil je je businessmodel verder aanscherpen? Meld je dan vóór 1 oktober 2014 aan voor de 60-Day Challenge!

De 60-Day Challenge stelt een scholarship t.w.v. €400 ter beschikking voor de beste 5 inzendingen, meld je daarvoor aan vóór 1 oktober.

Wil je meer weten? Bekijk hier het hele programma en neem contact op met Marijt Regts, marijt@social-enterprise.nl.

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •