Nieuws

Stagiair Beleid en Onderzoek gezocht

Wil jij bijdragen aan een beter ecosysteem voor sociale ondernemingen? Denk jij graag na over de verhouding tussen overheid, burger en markt? Ben jij geïnteresseerd in economie en politiek? En niet bang om een event te organiseren? .

Gepubliceerd op 26 november 2018

Wil jij bijdragen aan een beter ecosysteem voor sociale ondernemingen? Denk jij graag na over de verhouding tussen overheid, burger en markt? Ben jij geïnteresseerd in economie en politiek? En niet bang om een event te organiseren? Dan is Social Enterprise NL op zoek naar jou. 

Social Enterprise NL is aanjager van de groeiende beweging van sociaal ondernemers, zodat steeds meer maatschappelijke en economische impact kan worden gecreëerd. Een van onze doelen is de overheid (nationaal en lokaal) activeren om de ontwikkeling van de social enterprise sector te stimuleren.

Als stagiair werk je mee aan onder andere de volgende projecten:

  • Social Enterprise Monitor: landelijk onderzoek onder sociale ondernemingen
  • Lobby richting Tweede Kamer
  • Onderzoeken en evenementen over regionale overheden en sociaal ondernemerschap.
  • Leernetwerk voor gemeenten over sociaal ondernemerschap

Werkzaamheden variëren van het mede-organiseren van bijeenkomsten en congressen, schrijven van nieuwsberichten, monitoren van (inter)nationaal onderzoek, tot meer praktische zaken.

Daarnaast is er ruimte voor om te verdiepen op een (in overleg te bepalen) onderzoeksvraag en hierover een advies te schrijven.

Wij zoeken iemand met een affiniteit voor de wereld van bestuur, politiek en economie. Je bent niet bang om je in een onderwerp vast te bijten, schrijft makkelijk, kan snel schakelen tussen verschillende thema’s, schuwt het praktische werk niet en wil vanuit een kleine organisatie aan grote doelen werken. De stage is in principe voor vijf/zes maanden, start idealiter per 1 februari 2018 en voor minimaal 32 uur in de week. Startdatum, termijn en aantal uur zijn open voor overleg.


Wij bieden de mogelijkheid:

-          Bij te dragen aan de opstart van nieuwe projecten

-          Ervaring op te doen met lobby, beleid en onderzoek

-          In contact te komen met veel sociale ondernemingen

-          Werkervaring op te doen in een gemotiveerd team

-          Een mooie werkplek in het centrum van Amsterdam

-          Een passende stagevergoeding en iedere dag een biologische lunch

Oud-stagiair Dora Weijers over haar stage:
Via mijn stage kreeg ik de mogelijkheid om een werkbezoek met Mona Keijzer bij te wonen, inspirerende gesprekken aan te gaan met sociale ondernemers en heb ik een kijkje achter de schermen gekregen bij gemeenten via ontmoetingen met vele beleidsmakers. En dat allemaal binnen een gezellig en gemotiveerd team! Ben je dus opzoek naar een stage om meer te leren over hoe beleid in de praktijk tot stand komt, wil je je professionele netwerk uitbreiden of je vastbijten in het thema sociaal ondernemerschap? Dan is dit jouw ideale stageplek!

Solliciteren kan door voor 13 januari 2019 je CV te sturen naar Stefan Panhuijsen (stefan@social-enterprise.nl) en te reageren op de stelling "Iedere gemeente moet een wethouder voor sociaal ondernemerschap aanstellen" (max 300 woorden).

 

trefwoorden:

lobby stage stagiair

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •