Nieuws

Sociale ondernemingen in trek bij filantropen

Het investeren in sociale ondernemingen was het afgelopen jaar behoorlijk in trek. Dat blijkt uit het Filantropie Rapport van ABN AMRO MeesPierson ‘Van Vermogen naar verandering’ dat op 10 september werd gepubliceerd. Het rapport geeft een .

Gepubliceerd op 10 september 2014

Het investeren in sociale ondernemingen was het afgelopen jaar behoorlijk in trek. Dat blijkt uit het Filantropie Rapport van ABN AMRO MeesPierson ‘Van Vermogen naar verandering’ dat op 10 september werd gepubliceerd. Het rapport geeft een beeld van het geefgedrag van bijna vijfduizend vermogende Nederlanders en komt voort uit een onderzoek van de School of Business and Economics van Maastricht University. Alle respondenten komen uit het Private Banking netwerk van ABN AMRO.

Naast het feit dat 92% van de respondenten aangeeft vrijwillig bij te dragen aan maatschappelijk relevante doeleinden, toont het rapport aan dat deze groep steeds vaker investeert in social enterprises, bedrijven die primair een maatschappelijk doel nastreven, het zogenaamde impactinvesteren. Zo’n 46% van de 4.672 respondenten van het onderzoek geeft aan wel eens te hebben geïnvesteerd in verantwoorde beleggingen, waaronder duurzame beleggingen, microfinanciering en sociale ondernemingen. Van deze vormen van verantwoorde beleggingen zijn sociale ondernemingen het meest interessant:

‘De belangstelling voor duurzaam beleggen, investeringen in microfinanciering en in sociale ondernemingen neemt aanzienlijk toe, zo blijkt uit dit onderzoek. Hoewel de verschillen klein zijn, gaat de belangstelling vooral uit naar het investeren in sociale ondernemingen.’ – p. 25 van het rapport

Diana van Maasdijk (Hoofd Filantropie Advies ABN AMRO MeesPierson) verwacht een blijvende groei in interesse in het investeren in social enterprises: “Ik voorspel dat er naast het schenken aan goede doelen steeds meer zal worden geïnvesteerd in bedrijven met een maatschappelijk doel.”

Lees hier het hele Filantropie rapport 2014

 

 

 

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •