Nieuws

Social Impact Ventures investeert in Taxi Electric

Social Impact Ventures NL heeft haar eerste investering gedaan in Taxi Electric. Het begin dit jaar opgerichte impact investeringsfonds verstrekt groeikapitaal en venture assistante om de impact van dit duurzame taxibedrijf te vergoten. Taxi Ele.

Gepubliceerd op 22 oktober 2014

Social Impact Ventures NL heeft haar eerste investering gedaan in Taxi Electric. Het begin dit jaar opgerichte impact investeringsfonds verstrekt groeikapitaal en venture assistante om de impact van dit duurzame taxibedrijf te vergoten. Taxi Electric is de eerste volledig elektrische taxiservice van Europa en heeft als maatschappelijke missie de taximarkt te verduurzamen. Over vijf jaar moeten in alle grote steden in Europa elektrische taxi’s rondrijden. Door chauffeurs actief te werven onder vriendelijke vijftigplussers heeft Taxi Electric tientallen mensen die langdurig werkloos waren aan werk kunnen helpen. Taxi Electric heeft nu 33 taxi’s in Amsterdam en omstreken rijden, waarvan sinds kort ook 10 Tesla’s. Daarmee heeft bedrijf impact op zowel mens als milieu.

Door deze investering kan Taxi Electric haar formule sterker maken en het aantal taxi’s versneld uitbreiden, waardoor een nog betere service aan  klanten kan worden geboden. Ook zal het bedrijf zich hiermee kunnen gaan voorbereiden op een uitrol naar andere steden, zodat er maximale impact gerealiseerd kan worden.

Ruud Zandvliet, mede-oprichter Taxi Electric over Social Impact Ventures: “Wij zijn erg blij met Social Impact Ventures als partner. Ze hebben een hands-on mentaliteit en brengen zowel commerciële als Social Enterprise expertise mee. Op basis van hun brede know-how hebben we onze strategie op een aantal vlakken al aangepast. De eerste impact is daarmee nu al gerealiseerd.”

Het investeringsfonds werd in januari 2014 opgericht en richt zich op social enterprises die 3-5 jaar bestaan, die (bijna) winstgevend zijn en die op zoek zijn naar kapitaal om de onderneming op te schalen.

Astrid de Reuver, Managing Partner Social Impact Ventures NL: "De huidige generatie heeft succesvolle ondernemers nodig die met baanbrekende innovaties maatschappelijke uitdagingen weten op te lossen. Wij zijn er om deze Social Enterprises met groeikapitaal en kennis te ondersteunen. Taxi Electric is een schoolvoorbeeld van een sociale onderneming die impact op zowel ‘people’ als ‘planet’ realiseert, die steunen we graag om zo groot mogelijk te worden!"

 

 

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •