Nieuws

Social Enterprise NL in gesprek met minister Kamp

Op 13 augustus hebben Mark Hillen en Willemijn Verloop (bestuurders en oprichters Social Enterprise NL) een bezoek gebracht aan minister van Economische Zaken Henk Kamp. Aanleiding voor het gesprek was het in mei gepubliceerde SER advies sociale ..

Gepubliceerd op 17 augustus 2015

Op 13 augustus hebben Mark Hillen en Willemijn Verloop (bestuurders en oprichters Social Enterprise NL) een bezoek gebracht aan minister van Economische Zaken Henk Kamp. Aanleiding voor het gesprek was het in mei gepubliceerde SER advies sociale ondernemingen. De SER adviseert het kabinet de ontwikkeling van sociale ondernemingen te stimuleren: “De raad ziet vooral een rol voor de overheid bij het agenderen van het onderwerp, bij het faciliteren van sociale ondernemingen - onder andere door het wegnemen van onnodige belemmeringen, het vergroten van kennis, het bieden van ondersteuning bij impact meting - en bij het kritisch kijken naar de eigen rol als inkoper.

Minister Kamp sprak zich al eerder positief uit over de toegevoegde waarde van sociale ondernemingen: “Sociale ondernemingen dragen bij aan maatschappelijke vernieuwing en bieden innovatieve oplossingen voor complexe vraagstukken rond gezondheid(szorg), veiligheid en leefbaarheid, arbeidsparticipatie, voedsel- en energievoorziening etc.” (Kamerbrief 24/2/2014)

Willemijn Verloop: “De minister nam zeer uitgebreid de tijd om ons op zo’n beetje alle aspecten van het advies door te vragen, zocht voorbeelden, hij wilde het duidelijk zelf beter begrijpen.” De minister eindigde het gesprek met de conclusie dat “het onderwerp ongetwijfeld snel weer ter tafel komt”. Het gesprek was weer een stap in het realiseren van onze agenda.

 


Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •