Nieuws

Social Enterprise NL en Cordaid slaan handen ineen voor social enterprises in de BoP-sector

Social Enterprise NL heeft een nieuwe partner gevonden in Cordaid. Samen met hen gaan we ons inzetten om meer impact te realiseren voor ondernemingen die zich richten op the base of the pyramid.  Concreet betekent dit dat Cordaid en Social Enterprise.

Gepubliceerd op 17 maart 2014

Social Enterprise NL heeft een nieuwe partner gevonden in Cordaid. Samen met hen gaan we ons inzetten om meer impact te realiseren voor ondernemingen die zich richten op the base of the pyramid.  Concreet betekent dit dat Cordaid en Social Enterprise NL een kring van social enterprises samenbrengt die zich richt op de meest kwetsbare groepen in de wereld.

De kennis, ervaring en slagkracht die samenkomt in zo’n kring moet een flinke impuls geven aan het effect van deze sociaal ondernemers. De kring krijgt de titel SEiD: Social Enterprises in Development. Op 27 maart komen de geselecteerde ondernemers voor het eerst bij elkaar waarna nog drie sessies zullen volgen.

In de base of the pyramid zitten wereldwijd ongeveer 4 miljard mensen met een gemiddeld inkomen onder de 4000 dollar per jaar. Een kwart van deze groep heeft een inkomen van 2 dollar per dag of minder. Dit is de belangrijkste doelgroep voor hulporganisaties.

Simone Filippini, CEO Cordaid,  “Cordaid gelooft net als Social Enterprise NL in de potentie en duurzaamheid van sociaal ondernemers die primair een maatschappelijke missie nastreven maar dat zoveel mogelijk doen op basis van zelfvoorzienende bedrijfsmodellen. Met het partnership geven beide organisaties invulling aan ondernemerschap en de aanpak van grote maatschappelijke problemen als armoede en ontwikkelingshulp.”

Social Enterprise NL fungeert  als matchmaker en brengt  Cordaid in contact met aangesloten sociale ondernemingen (en interessante jonge starters) actief voor the base of the pyramid.  Ook Cordaid brengt social enterprises in de kring mee vanuit hun programma gericht op Entrepreneurship.

De sessies zijn alleen op uitnodiging te bezoeken, wel is het mogelijk aanwezig ze zijn bij de borrel na afloop van deze sessie.

Over Cordaid

Cordaid is een maatschappelijke organisatie voor ontwikkeling en samenwerking die aan bloeiende gemeenschappen bouwt in fragiele staten en conflictgebieden. Voor meer informatie zie: www.cordaid.nl

Over Social Enterprise NL? 

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •