Nieuws

Sociaal ondernemers voor Oekraïne

We zijn allemaal geschokt door de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne en het onrecht wat burgers wordt aangedaan. Miljoenen mensen verlaten hun huis en zijn op de vlucht. De wereld is er ondersteboven van, maar hulp komt van alle kanten. Ook veel sociaal ondernemers willen helpen. Dit doen ze door direct hulp te bieden, door geld te doneren of door expertise te mobiliseren. Via deze pagina delen we initiatieven van sociale ondernemingen en anderen die een bijdrage leveren.  

Gepubliceerd op 7 maart 2022

Tip jij ons ook jouw goede initiatief of een actie die je voorbij hebt zien komen? Wij zetten het er graag bij op deze pagina. Mail het initiatief naar Evelien via evelien@social-enterprise.nl.  

NLvoorElkaar 
NL voor Elkaar heeft het online platform NLvoorvluchtelingen opgezet. Het platform verzamelt alle hulpacties voor Oekraïne en vluchtelingen.
 

Rataplan 
Kringloopwinkel Rataplan heeft een hulpactie opgezet om kleding, medicijnen, cosmetica en houdbaar voedsel in Oekraine te krijgen. Deze actie is inmiddels voorbij. Lees hier meer over deze actie. 
 

Moyee Coffee 
Moyee Coffee doneert 100% van de opbrengst van deze koffie aan hulporganisaties. 


Onepercentclub 
Goodup oprichtster Anna Chojnacka is momenteel in Polen en zet daar een hulpactie op. Je kan deze hulpactie steunen via deze link


Takecarebnb 
Via Takecarebnb kan je je huis openstellen voor vluchtelingen uit Oekraïne of andere landen. 
 

The Happy Activist  
The Happy Activist verzamelt initiatieven waarbij jij in actie kan komen. Dit kan jij doen. 
 

Open Embassy 
Open Embassy zorgt dat nieuwkomers zinnig, gelijkwaardig en vlot hun weg in Nederland kunnen vinden. Zij bouwen momenteel een netwerk op van mensen en organisaties die hulp kunnen bieden aan mensen die zijn gevlucht uit Oekraïne. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •