Nieuws

Ontwikkeling Het Impact Pad in laatste fase!

Het project ‘Impact meters maken’ heeft tot doel impact meten toegankelijk en betaalbaar te maken. Zodoende is Het Impact Pad ontwikkeld, een open source handleiding die praktische hulp biedt bij het zetten van de volgende stap in impact meten.

Gepubliceerd op 1 december 2016

Het project ‘Impact meters maken’ heeft tot doel om impact meten toegankelijk en betaalbaar te maken voor sociaal ondernemers*. Het eindproduct, Het Impact Pad is een online en open source handleiding die ondernemers praktische hulp biedt bij het zetten van de volgende stap(pen) in het meten van hun impact. Een korte update waar we staan met Het Impact Pad!

In oktober zijn we gestart met een inventarisatie van de wensen en behoeften van sociaal ondernemers en is er onderzoek gedaan naar de beschikbare meetmethodieken en tools. Op verschillende momenten in het project hebben sociaal ondernemers input geleverd en zijn we met praktijkdeskundigen en experts in gesprek gegaan om de aansluiting met de praktijk te toetsen en te waarborgen. Het Impact Pad bestaat uit een overzicht van de meest relevante impact performance indicators en instrumenten om die te meten voor de thema’s: arbeidsparticipatie, circulaire economie en sustainable value chains. Ook gemeentes en impact investors kunnen gebruik maken van Het Impact Pad.

Op dit moment wordt er druk geschreven aan de teksten en wordt het design van Het Impact Pad ontworpen. We kunnen niet wachten om in mei de eerste testversie aan een aantal sociaal ondernemers voor te leggen. Eind juni zal Het Impact Pad feestelijk gelanceerd worden in Rotterdam, houd de nieuwsbrief in de gaten voor de bekendmaking van de datum!

Is jouw social enterprise actief binnen een van de drie thema’s en lijkt het je leuk om in mei aanwezig te zijn bij de testsessie? Aanmelden kan door te mailen naar clara@social-enterprise.nl


*Het project wordt gesteund door een breed consortium en geleid door Avance Impact, Impact Center Erasmus en Social Enterprise NL, in opdracht van de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Economische Zaken en Buitenlandse Zaken. Het is de bedoeling dat Het Impact Pad doorgroeit tot een basis voor landelijke standaarden en methodieken.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •