Nieuws

NOS besteedt aandacht aan sociaal ondernemen

'Sociale ondernemingen, die taken van de gemeente overnemen, zijn in opkomst', aldus het NOS Journaal van afgelopen zaterdag 10 maart. Lees en kijk het item hier terug. .

Gepubliceerd op 12 maart 2018

Sociale ondernemingen, die taken van de gemeente overnemen, zijn in opkomst. Deze ondernemingen creëren nieuwe werkgelegenheid en kunnen de gemeente flink geld besparen.

Dat was de boodschap van het NOS Journaal item van zaterdag 10 maart waar de samenwerking tussen sociale onderneming Toolbox en de gemeente Emmen werd toegelicht.

Uit onderzoek van PwC - dat voor de gemeenteraadsverkiezingen verschijnt - blijkt echter dat veel gemeenten worstelen met hoe ze de samenwerking met sociale ondernemingen het beste kunnen vormgeven.

Ook is het voor veel gemeenten nog niet voor de hand liggend om in te kopen bij sociale ondernemingen. PwC adviseert gemeenten o.a. om een loket te openen voor die ondernemers in opkomst.

Lees hier het artikel.

 

Leeratelier Sociaal Ondernemerschap

Als beleidsmaker de samenwerking met sociale ondernemingen verbeteren? Schrijf je in voor de derde editie van het Leeratelier Sociaal Ondernemerschap van Social Enterprise NL en de NSOB. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •