Nieuws

Nieuwe koplopers binnen het netwerk!

Het aantal sociale ondernemingen in Nederland neemt toe en het netwerk van Social Enterprise NL groeit. Iets om trots op te zijn! Graag stellen we jullie voor aan de koplopers die zich recent hebben aangesloten bij het netwerk. 

Gepubliceerd op 10 januari 2020

AquaBattery
De droom van AquaBattery is om de energiemarkt te revolutioneren, de energierekeningen te verlagen en bij te dragen aan de ontwikkeling van technologieën gerelateerd aan hernieuwbare energie zoals fotovoltaïsche zonne-energie. De Blue Battery van AquaBattery slaat energie op in het concentratieverschil tussen zoet en zout water. Met deze innovatie maakt AquaBattery energieopslag goedkoper, duurzamer, veiliger en beter schaalbaar. 

Budlr
Als iemand hulp nodig heeft bij zijn financiën moet hij allerlei informatie aanleveren. Dat is vaak een te grote opgave. Ontbrekende administratie is meestal onderdeel van het probleem. Met de applicatie van Budlr is er geen administratie nodig. Budlr ontwikkelt technologie die de schuldhulp toegankelijker en efficiënter maakt. Op die manier bereiken veel meer mensen een schuldenvrij bestaan. 

Butterfly Effect 
Butterfly Effect gelooft in de waarde van wederkerige verbindingen tussen mensen mét en zonder beperking. Door huisjes te verhuren aan vrijwilligers, familieleden en cliënten bouwen zij aan zorgzame gemeenschappen. Ze zorgen voor een goede match op basis van talent en interesse én beheren de huisjes, zodat zorgorganisaties zich kunnen richten op hun kerntaak: het leveren van de best mogelijke zorg. 

Fawaka Ondernemerschool
 

Claass.it
Er zijn ICT-professionals die een poosje zijn afgehaakt. Daar kunnen allerlei redenen voor zijn. Claass.it helpt deze kandidaten en leidt ze op voor nieuwe Cloud functies, waarna zij hun vleugels weer kunnen uitslaan. Ze bieden onder andere volledige en veilige ondersteuning aan werkplekken en zorgen voor toegang tot alle bestanden, besturingssystemen, applicaties en data vanaf een externe en zeer goed beveiligde locatie. 

CloudCuddle
Een wezenlijke bijdrage leveren aan een inclusieve samenleving. Dat is de missie van CloudCuddle.
Met een betaalbare bedtent die mantelzorgers en zorgprofessionals de rust en bewegingsvrijheid geeft die ze missen.CloudCuddle ontwikkelt momenteel een versie voor kwetsbare ouderen. Zowel voor deze variant als voor de huidige CloudCuddle zoeken zij aansluiting bij bedrijven die onze basisstoffen produceren van gerecyclede materialen. Zo voegen zij niet alleen waarde toe aan een inclusieve samenleving, maar ook aan een duurzame samenleving. 

Elliz in Company
Social Factory Elliz in Company is een kleurrijke, sociale, innovatieve plek, waar gezamenlijk gewerkt wordt aan het vervaardigen van textiele producten. Iedereen is welkom bij Elliz in Company. Dit betekent dat mensen vanuit alle hoeken van de samenleving met aandacht en respect voor elkaar werken en leren.

Emmaus Domstad
Emmaus Domstad vangt mensen op die uit een probleemsituatie komen. De kringloopwinkels voorzien in een eigen inkomen en garanderen de onafhankelijkheid van de organisatie. De kringloopwinkels zijn de bron van inkomsten van Emmaus Domstad. Door goederen een tweede leven te geven, dragen ze bij aan een duurzamere wereld. Mensen met een smalle beurs kunnen er voor weinig geld goede spullen kopen. De winkels zijn tevens een ontmoetingsplek voor mensen uit de omgeving. 

De impact op het leven van gezinnen is voor mij dè motivatie om door te gaan.
Lotte Leufkens, CEO CloudCuddle

Fawaka Ondernemersschool
Fawaka Ondernemersschool laat álle kinderen en jongeren op positieve wijze kennismaken met duurzaam ondernemen, ongeacht hun achtergrond of manier van leren. Ze leren kinderen en jongeren dat je een succesvolle ondernemer kunt zijn en tegelijkertijd iets goeds kunt doen. Fawaka Ondernemersschool biedt educatieve activiteiten op het gebied van duurzaam ondernemen voor kinderen en jongeren. Aan de ene kant leren ze kinderen een ondernemende houding, bijvoorbeeld creatief denken, samenwerken, oplossingsgericht denken en doorzettingsvermogen; oftewel zelfontplooiing. Aan de andere kant leren ze kinderen duurzaam handelen, oftewel positief naar mens en milieu.

MADE HERE
MADE HERE haalt de maakindustrie naar Nederland terug. Om de ecologische voetafdruk van kleding te verkleinen dankzij de inzet van professionals die uit landen komen waar het ambacht om kleding te maken nog volop bloeit, zoals in Syrie en Irak. Ze zijn een productie-naaiatelier dat beschikt over het vakmanschap om kleding te maken, voor opdrachtgevers die graag in Nederland produceren. 

Meet Jack
Meet Jack: een alternatief voor dierlijk vlees, namelijk vruchtvlees van jackfruit. Marjolein en Kaline willen zo veel mogelijk mensen blij maken met plantaardig eten.  Zo ontwikkelden ze bijvoorbeeld de Meet Jack bitterbal met minstens zo’n goede bite als de vleesbitterballen in het hogere segment, waar geen dier voor doodgegaan, de CO2 footprint afgezet tegen vlees minimaal is en de water footprint nihil. 

ReBlend
ReBlend heeft als missie om de textielindustrie transparanter en duurzamer te maken. De beste manier om dit te doen is door onderdeel van de industrie te zijn. Daarom produceert ReBlend sinds 2016 textiel met positieve impact grotendeels gemaakt van afgedankt Nederlands resttextiel dat anders verbrand wordt. Zo laten ze zien dat er talloze mogelijkheden zijn voor kwalitatief hoogwaardig en fraai textiel zonder de reguliere negatieve achterkant. Textiel van gerecycled materialen vraagt slechts een fractie van de natuurlijke hulpbronnen in vergelijking met nieuwe materialen.

trefwoorden:

Nieuwe leden Koplopers sociaalondernemen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •