Nieuws

Nieuwe koplopers binnen het netwerk!

Het aantal sociale ondernemingen in Nederland neemt toe en het netwerk van Social Enterprise NL groeit. Iets om trots op te zijn! Graag stellen we jullie voor aan de koplopers die zich in de afgelopen twee maanden hebben aangesloten bij het netwerk. 

Gepubliceerd op 11 juni 2019

Herberg Welgelegen 
Herberg Welgelegen is opgericht vanuit de innerlijke noodzaak en een eerlijk verlangen naar excellente zorg die betaalbaar is voor iedereen. Het is een vergader- en verblijflocatie waarin professionele zorg en horeca samenkomen. Ouderen met geheugenklachten brengen de dag door in de herberg en jongeren voor wie een plek op de reguliere arbeidsmarkt niet vanzelfsprekend is, krijgen hier de kans om zich te ontwikkelen.

Iwell 
Schone en betaalbare energie voor iedereen; één van de grootste uitdagingen van onze tijd. De energietransitie smeekt om verandering. iwell versnelt de energietransitie en bouwt vandaag aan de energievoorziening van morgen. Met Cube, hun slimme batterij zetten zij vandaag al stappen op weg naar een mooiere wereld. Cube slaat schone stroom van de zon en de wind op en levert terug wanneer nodig. 

Groene bouwhekken
Door het vergroenen van bouwplaatsen helpt Groene Bouwhekken mensen met (re-)integreren op de arbeidsmarkt. Groene Bouwhekken streeft ernaar om de afstand die mensen hebben tot de afstandsmarkt weg te nemen. Dit doen zij door het aanbieden van ‘Groene Bouwhekken’ - een maatschappelijk alternatief voor reguliere bouwhekken. 

Oefenen.nl
Oefenen.nl is de plek voor (jong) volwassenen die hun basiskennis en -vaardigheden op het gebied van taal, rekenen en digitale vaardigheden willen versterken en meer willen weten over onderwerpen zoals gezondheid, werk, opvoeding en geld.  Zo kan iedereen die een zetje nodig heeft beter meedoen in de maatschappij en bevordert Oefenen.nl sociale inclusie.

Trashure taarten
Trashure taarten staat voor een groenere wereld met gelijke kansen. Wereldwijd is onze manier van voedsel produceren een grote veroorzaker van klimaatverandering. We gooien 33% gewoon weg! Zonde vindt Trashure Taarten. Daarom maken zij taarten van eten dat anders wordt weggegooid en de taarten worden gebakken door talentvolle nieuwkomers in Nederland. 

Gosling Coffee
Gosling Coffee is een Amsterdamse koffiebranderij van kwaliteitskoffie, waarbij een eerlijke koffieketen, duurzaamheid en transparantie de kernwoorden zijn van de activiteiten. De koffiebonen koopt Gosling Coffee zelf in bij de boeren en hiermee verkorten ze de koffieketen. Dit betekent dat de boeren een goede en eerlijke prijs voor de koffie betaald krijgen, zonder dat meteen de hoofdprijs hoeft te worden gevraagd aan klanten. 

Erg enthousiast geworden tijdens de kennismaking met Social Enterprise NL. Dat vroeg om actie! #samenkomjeverder
Martin Noort, Herberg Welgelegen

Leer zelf online
Leer Zelf Online maakt websites en apps voor mensen die niet meer zelfredzaam zijn, zoals ondermeer mensen met een verstandelijke beperking, statushouders en laaggeletterden. Dit om te voorkomen dat door de verregaande digitalisering en tal van complexe alledaagse processen in onze samenleving meer mensen buiten de boot vallen. 

Toolbox Emmen         
Het doel van Toolbox Emmen is mensen te helpen om beter te functioneren, zodat ze met succes en naar tevredenheid kunnen wonen, werken, leren en sociale contacten hebben in een eigen gekozen omgeving met zo min mogelijk professionele hulp. Dit doen zij door kansen te bieden aan deze mensen om te werken bij verschillende aangesloten ondernemingen zoals Bakkie Koffie. 

Ook koploper binnen sociaal ondernemerschap en benieuwd naar wat het netwerk jou kan bieden? Klik dan hier voor meer informatie en het aanmeldformulier. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •