Nieuws

Luister nu naar Systeem op de Schop met True Price

Systeem op de schop, de podcast over sociaal ondernemen van Social Enterprise NL. In deze podcast gaan Stefan Panhuijsen en Willemijn Verloop in gesprek met ondernemers die werken aan een radicaal betere wereld. Welk systeem nemen zij op de schop? Hoe werkt dat, wat gaat goed en wat niet? Voorbij de standaardverhalen, op zoek naar nieuwe inzichten.

Gepubliceerd op 29 april 2022

Michel Scholte van True Price over hoe je als ondernemer, activist en adviseur de echte prijs laat zien.

We zijn weer online met een nieuwe aflevering van de podcast Systeem op de Schop. Hierbij willen wij so/creatie bedanken voor hun donatie aan Social Enterprise NL. Met deze donatie kunnen wij nog veel meer afleveringen van Systeem op de Schop maken!

In de 21e aflevering ontvangen Stefan en Willemijn Michel Scholte, oprichter van True Price en Impact Institute, op het kantoor van Social Enterprise NL in MidWest. Als ‘Minister van de nieuwe economie’, vertelt Michel meer over de “perverse realiteit dat het als ondernemer nog altijd goedkoper is om te vervuilen en uit te buiten dan het in de eerste plaats goed doen”. Door middel van de diensten van True Price en Impact Institute wil Michel dan ook meer transparantie creëren in de markt. Hier gaat het vooral om het bewustzijn creëren over de maatschappelijke kosten van producten. Neemt Michel daarin een rol aan als ondernemer, activist of adviseur? Hij weet er raad mee en vertelt hoe True Price en Impact Institute via hun diensten anderen advies geven en sturen op deze maatschappelijke transparantie en inclusiviteit. Maar hoe creëer je zo’n transparant systeem? Wat is impact dan precies? Hoe zet je aan tot verandering naar een systeem dat is gericht op brede welvaart? En hoe speelt de politiek hier een rol in? Aldus, grote vraagstukken waar True Price en Impact Institute voor staan. Michel deelt zijn visie en hoe hij bijdraagt aan een eerlijkere, transparantere en meer representatieve wereld.

En de shoutout van Michel gaat naar de Impact Economy Foundation, wiens missie het is om interdisciplinaire impactprofessionals op te leiden met hun activiteiten.

Luister snel naar de nieuwste aflevering in je favoriete podcast app:
Spotify
> iTunes

Luister ook de andere afleveringen, check www.social-enterprise.nl/systeemopdeschop 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •