Nieuws

Luister nu naar Systeem op de Schop met MyWheels

Systeem op de schop, de podcast over sociaal ondernemen van Social Enterprise NL. In deze podcast gaan Stefan Panhuijsen en Willemijn Verloop in gesprek met ondernemers die werken aan een radicaal betere wereld. Welk systeem nemen zij op de schop? Hoe werkt dat, wat gaat goed en wat niet? Voorbij de standaardverhalen, op zoek naar nieuwe inzichten.

Gepubliceerd op 21 februari 2022

In de 20ste aflevering praten Stefan en Willemijn over auto’s en de deeleconomie samen met Karina Tiekstra, CEO van MyWheels. Wat begonnen is vanuit het ideaal om het aantal auto's op de weg terug te dringen, is inmiddels uitgegroeid tot een van de belangrijkste autodeelplatforms in Nederland. Maar hoe is MyWheels zo groot geworden? Wat zijn de voordelen van het delen van auto's; niet alleen voor de gebruiker maar ook voor de openbare ruimte? En hebben we echt maar 1 miljoen auto’s nodig om Nederland mobiel te houden?   

Karina vertelt over hoe zij het stokje overnam van oprichter Henry Mentink en koerste naar meer impact en zo kon groeien als scale-up onderneming. Ze vertelt over de cruciale stappen die daarvoor nodig waren, de belangrijke rol die gemeenten spelen als stakeholder en wat de meerwaarde is van deelauto’s. Ze stelt dan ook de vraag wat de verhouding tot onze auto is. Is dat liefde of een noodzakelijk kwaad? Luister snel naar de aflevering voor het verhaal en om te weten of Stefan afstand gaat doen van zijn auto en overstapt naar MyWheels! 

De sociale onderneming die Karina in het zonnetje wil zetten is de Aanzet. Deze biologische supermarkt in Amsterdam verkoopt lokale producten met eerlijke prijzen.
 

Luister snel naar de nieuwste aflevering in je favoriete podcast app:

Spotify
> iTunes

Luister ook de andere afleveringen, check www.social-enterprise.nl/systeemopdeschop 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •