Nieuws

Lijsttrekkers Amsterdamse partijen zien waarde van sociaal ondernemers

Tijdens het lijsttrekkersdebat donderdagmiddag in de Hogeschool van Amsterdam gingen de Amsterdamse lijsttrekkers van de grootste politieke partijen in gesprek over de thema’s armoede, jeugdwerkloosheid en woningnood. Op dit moment staan zowel veel j.

Gepubliceerd op 10 maart 2014

Tijdens het lijsttrekkersdebat donderdagmiddag in de Hogeschool van Amsterdam gingen de Amsterdamse lijsttrekkers van de grootste politieke partijen in gesprek over de thema’s armoede, jeugdwerkloosheid en woningnood. Op dit moment staan zowel veel jongeren als mensen met een arbeidshandicap aan de zijlijn, terwijl ze dolgraag aan de slag zouden gaan. De vraag doemde op bij wie de verantwoordelijkheid ligt voor het creëren van passende banen om de (jeugd)werkloosheid terug te dringen. GroenLinks lijsttrekker Rutger Groot Wassink gaf aan dat hij zich sterk zal maken voor het behoud van de sociale werkvoorzieningen. De Amsterdamse wethouder Pieter Hilhorst (PvdA) wil jongeren aan werkervaring helpen door het creëren van startersstages en banen die met behoud van uitkering kunnen worden aangenomen. De VVD ziet deze verantwoordelijkheid voor een groot deel ondergebracht bij de Amsterdamse ondernemers.

Martin Heuzeveldt (directeur Zone 3) greep de gelegenheid aan om de aandacht van de politici te vestigen op de waarde van de Amsterdamse social enterprises, waarvan een deel arbeidsplaatsen creëert voor beide doelgroepen en dit grotendeels financieel zelfstandig doen. Deze inbreng werd door alle lijsttrekkers volmondig beaamd, ze erkenden dat er een belangrijke rol is weggelegd voor sociaal ondernemers. De gemeente heeft op dit moment geen beleid dat de ondernemers behulpzaam is op dit terrein. Heuzeveldt overhandigde namens 12 sociale ondernemingen een voorstel voor samenwerking aan de gemeente ‘Ongedeelde Stad: Iedereen die kan werkt’. Mark Hillen van Social Enterprise NL heeft de ondernemers actief ondersteund in de inhoudelijke uitwerking van de voorgestelde samenwerking, en het document ter aanbeveling medeondertekend. Het voorstel pleit voor het actief benutten van sociaal ondernemers en presenteert vier concrete gebieden hoe dat zou kunnen. Alle politici beloofden na de verkiezingen met de ondernemers  in gesprek te gaan. Wordt vervolgd …

Download hier het voorstel van de Amsterdamse Branche Organisatie Sociaal Ondernemers aan de gemeente Amsterdam.

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •