Nieuws

Kabinet zoekt Nationale Iconen met maatschappelijke impact

Is jouw onderneming baanbrekend en heeft het een innovatieve wereldwijde uitstraling? Lost het maatschappelijke problemen op en biedt het grote kansen voor de Nederlandse economie? Het kabinet is op zoek naar “De Nationale Iconen van 2014”, waar.

Gepubliceerd op 1 april 2014

Is jouw onderneming baanbrekend en heeft het een innovatieve wereldwijde uitstraling? Lost het maatschappelijke problemen op en biedt het grote kansen voor de Nederlandse economie? Het kabinet is op zoek naar “De Nationale Iconen van 2014”, waarvoor je je tot 1 juli kunt aanmelden.

Nationale Iconen zijn innovatieve projecten met (potentieel) grote maatschappelijke en economische impact. Innovaties waar we nu en in de toekomst trots op kunnen zijn. Social enterprises richten zich met een innovatief businessmodel primair op maatschappelijk impact en kunnen daarom in aanmerking komen voor deze bijzondere titel.

Het kabinet is op zoek naar projecten, die

- een ambitieuze stip zetten op de horizon
- bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken
- een groot economisch perspectief hebben
- technologisch grensverleggend zijn met uitstraling op wereldschaal

De projecten dienen bij te dragen aan de doelstellingen van het Europese innovatieprogramma Horizon 2020 en kunnen in verschillende fases verkeren: van technologische doorbraken in R&D-fase, tot projecten met grootschalige toepassing op korte termijn tot inspirerende programma’s die meerdere projecten aanpakken.

Wat kan het kabinet bieden?
Het kabinet helpt de nationale iconen hun ambities waar te maken en geeft ze een internationaal podium.Daarnaast krijgen ze ondersteuning op maat met een ambassadeur op ministerieel niveau.

Aanmelden
Tot dinsdag 1 juli kun je je aanmelden om kans te maken op de titel "Nationaal Icoon". De jury selecteert uit de inzendingen de beste projecten, die hun innovatie mogen pitchen. Op 3 november 2014 benoemt het kabinet maximaal drie projecten tot nationaal icoon. De bekendmaking vindt plaats tijdens de Innovatieconferentie in de Ridderzaal. Meer informatie & aanmelden

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •