Nieuws

Het netwerk groeit met nieuwe sociaal ondernemers!

Ook in 2022 groeit het sociaal ondernemersnetwerk gestaag. Afgelopen tijd hebben 9 wereldverbeteraars zich aangesloten bij het Social Enterprise NL netwerk. Sommige ondernemingen zijn nog jong, andere hebben al jaren ervaring. Leer ze hier kennen! 

Gepubliceerd op 11 maart 2022

Talentissimo
Talentissimo is het expertisecentrum voor hoogbegaafdheid, van wieg tot werk. De organisatie werkt direct met mensen in begeleiding/diagnostiek en verzorgt daarnaast opleiding en kennisdeling rondom hoogbegaafdheid.

STRO Social Trade Organisation
STRO helpt plaatselijke initiatieven via de Coöperatie Circulair Geld Nederland en organiseert Europese samenwerking om met circulair geld de sociale economie een impuls te geven. Geld wordt weer een middel dat productie en uitwisseling mogelijk maakt.

I Love Beeing
I Love Beeing werkt aan een groen en biodivers Nederland om de bij de ruimte te geven. Want: no bees, no beeing! Elke locatie, groot of klein, kan een aanjager zijn voor inheemse flora en fauna. I Love Beeing verzorgt tijdelijke natuur op ontwikkelterreinen en verzorgt de overgang naar het definitieve groenplan.

FarmersDirectCoffee
FarmersDirectCoffee Coalition helpt koffieboeren bij een optimalere teelt van gezonde gewassen. De koffieboeren werken bijvoorbeeld met een speciaal ontwikkelde App. Hiermee worden zij bijvoorbeeld getraind in een betere productie en worden ze getraind in regeneratieve teelt.

Reisbrigade
Reisbrigade streeft ernaar om reizen aan te bieden die zorgen voor onvergetelijke herinneringen; terwijl de lokale bevolking optimaal profiteert van het bezoek. Reisbrigade selecteert kleine, lokale partners waardoor de sociaal-economische positie van de lokale bevolking sterker wordt.

The Good Roll
100% boomvriendelijk en duurzaam toiletpapier: zo hoort het. The Good Roll is gemaakt van 100% gerecycled papier, zonder chloor, kleur- en geurstoffen. De verpakking is plastic vrij. Ook bevatten de rollen twee keer zoveel papier.

Food for Skin
Twee zussen hebben de handen ineen geslagen om een alternatief te ontwikkelen voor de vervuilende huidverzorgingsmarkt. Food for Skin laat zien dat het wél kan: super goed werkende producten, zonder zooi en duurzaam geproduceerd!

Mondmaskerfabriek
De Mondmaskerfabriek heeft als missie de afstand tussen mensen met een vluchtelingenachtergrond en de arbeidsmarkt in Nederland te verkleinen. Dit doen zij overigens tijdens het produceren van gecertificeerde mondmaskers voor het Landelijk Consortium Hulpmiddelen.

The Bamboovement
The Bamboovement is opgericht om een oplossing te bieden voor de plastic crisis. Hoe? Door het aanbieden van hoogwaardige duurzame alternatieven die onze aarde niet schaden maar weer een stukje schoner maken.

Ben je benieuwd naar de rest van ons groeiende netwerk? Kijk dan eens rond in het ledenoverzicht!  

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •