Nieuws

Grow Impact: vergroot je impact in 90 dagen!

Ben jij toe aan een volgende groeistap? Wil je in korte tijd flink groeien, maar ontbreekt de tijd en klankbord om de juiste strategische beslissingen te nemen? Dan is Grow Impact iets voor jou!.

Gepubliceerd op 30 juli 2018


Ben jij toe aan een volgende groeistap? Wil je in korte tijd flink groeien, maar ontbreekt de tijd en klankbord om de juiste strategische beslissingen te nemen? Dan is Grow Impact iets voor jou!

Wat ga je doen?
Tijdens het Grow Impact programma werk je met een groep van 8 tot 12 sociaal ondernemers aan de groei en impact van je bedrijf. Dit doe je in een periode van drie maanden op wekelijkse basis via online en online interactieve sessies.

  • Je zet een structureel groei- en impactproces in aan de hand van (uitgeschreven) bewezen methodes en tools;
  • Je krijgt wekelijkse outside-in views en feedback op jouw strategie;
  • Jouw visie en aanpak wordt aangescherpt door ervaren mentoren;
  • Samen met mede deelnemers, experts en trainers neem je de tijd om écht aan de groei en impact van je bedrijf te werken, en de uitdagingen die daarbij horen.

“Voor ons als social enterprise is het een uitdaging om omzetgroei te realiseren zonder ons hogere doel uit het oog te verliezen. Tijdens GrowthClass word je hier constant scherp op gehouden door andere ondernemers, die dezelfde processen doormaken als jij. Zij voorzien je enerzijds van praktische adviezen en anderzijds spelen ze advocaat van de duivel, waardoor je in een wekelijks ritme komt van werken aan je zaak in plaats van in je zaak. Heel waardevol!” – Bart Leijssenaar, CMO Tunga


Het programma
Grow Impact start op 1 oktober. Online en offline sessies wisselen elkaar wekelijks af, 5 offline sessies (gemiddeld 5 uur) en 8 online sessies (van 1,5 uur). Op 13 december wordt het programma afgesloten met de Dragons Den. 

1. Terug naar de basis, jouw propositie verscherpen
Je start met het verscherpen van jouw propositie door middel van kritische vragen en feedback van andere ondernemers en een ervaren mentor. Het is essentieel dat je propositie scherp is om groei in te kunnen zetten. Als vervolgstap stel je jouw groeidoelen op, waar je de komende 3 maanden mee aan de slag gaat aan de hand van een Roadmap. In de sessies die volgen werk je aan jouw positionering, haal je learnings uit benchmark cases en sluit je dit onderdeel af met het benoemen van je hurdles en hoe je deze gaat tackelen.

2. Zet de volledige groei in van jouw onderneming
Het is nu tijd om je volledige groei in te zetten van jouw onderneming. Onderwerpen die hierbij niet mogen ontbreken zijn sales en pricing. Hoe ga jij groei realiseren? Dit doe je door een groeistrategie voor jouw onderneming te bepalen. Growth Hacking komt ook aan bod en je sluit af met een van de meest waardevolle sessies, het delen van de successen en failures, die je hebt ervaren in jouw ondernemersleven en welke learnings kan je daar uithalen, zodat iedereen daar van kan leren.

3. Vergroot je impact
Tijdens dit onderdeel staat impact centraal. Tijdens een van de sessies bepaal je hoe je de impact van jouw onderneming kunt vergroten. De organisatiestructuur, het team en jouw eigen rol binnen het bedrijf (ook voor in de toekomst) komen in de vervolgsessie aan bod. Om impact te kunnen maken is Business Health ook van groot belang. Beoordeel hoe ‘gezond’ de cashflow van jouw bedrijf is en hoe je dit zou kunnen verbeteren.

4. Dragons Den
De grande finale van Grow Impact is de Dragons Den. Hier presenteer jij jouw persoonlijke groeipad dat je in het programma hebt geformuleerd, ga je in op toekomstige uitdagingen en hoe je deze verwacht te omzeilen. Een onafhankelijke groep Dragons en jouw eigen deelnemersgroep zullen hier feedback op geven. Het doel is niet het binnenhalen van geld, maar het ontvangen van waardevolle feedback en het leggen van contacten. Aan het einde van het programma heb je niet alleen stappen gezet met jouw bedrijf, maar ben je als persoon ook gegroeid en heb je een groep, waar je ook na het programma op kan terugvallen.

 

Voor wie?

  • Je hebt een minimum van €250.000 omzet per jaar en wil opschalen naar €1 miljoen omzet per jaar;
  • Je hebt met jouw onderneming een schaalbaar concept;
  • Je staat open voor feedback en denkt graag mee met anderen.


Kosten
Deelname aan Grow Impact bedraagt €899,- excl. BTW. Dit is een bijdrage. De volledige kosten van deelname aan dit programma zijn € 4.000. Sponsoren maken dit mogelijk voor jou. Deze trainingskosten zijn aftrekbaar als bedrijfskosten.


Aanmelden
Aanmelden voor Grow Impact kan via deze link. Meer informatie vind je op de website van Grow Impact.  

Grow Impact is een samenwerking tussen Growth Class en Social Enterprise NL. 

 

trefwoorden:

groeiprogramma groeistrategie Grow impact ondernemen sociaal

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •