Nieuws

Grand Finale van de Climate Action Challenge Accelerator

Op Demoday presenteren de Climate Action Challenge winnaars hun innovatie. Ze vertellen hoe hun onderneming is gegroeid tijdens de accelerator die Social Enterprise NL voor hen organiseerde. Lees hier over het programma.

Gepubliceerd op 11 april 2018

 

De afgelopen 3 maanden organiseerde Social Enterprise NL een accelerator voor de 13 winnaars van de Climate Action Challenge. Een internationale wedstrijd voor start-ups, professionele designers en design studenten. Met hun innovaties kunnen mensen in de toekomst leven met de gevolgen van klimaatverandering, zoals overstroming, droogte of extreme hitte. De organisator van de Challenge is What Design Can Do, een internationaal design platform dat design inzet voor het oplossen van maatschappelijke problemen.

 

Demoday

Donderdag 24 mei presenteren de winnaars hun innovatie tijdens Demoday. De grand finale van de accelerator, in de grote zaal van De Balie in Amsterdam met een publiek van 180 professionals in ondernemerschap, impact investment, design en klimaatverandering. In een pitch vertellen zij welke positieve impact zij maken en hoe hun onderneming tijdens het acceleratie programma is gegroeid. Ze sluiten af met een vraagstuk voor het publiek. Vervolgens helpt het publiek de ondernemers met het oplossen van hun vraagstuk in break-out groepen. Demoday is onderdeel van WDCD Live 2018 , de jaarlijkse conferentie van What Design Can Do in Amsterdam. Je kan Demoday bijwonen door een conferentie ticket te kopen.

 

Trots op onze experts

Social Enterprise NL is trots op de groei die de winnaars doormaken. Dit komt zowel door hun eigen gedrevenheid als door de grote betrokkenheid van ons netwerk van mentoren, trainers en andere experts. Met passie zetten zij zich keer op keer in voor sociaal ondernemers tijdens onze accelerators en andere groeiprogramma’s.

 

De accelerator

Hoe ziet zo’n accelerator eruit? Onze accelerators zijn op maat gemaakt voor de ontwikkelbehoefte van de ondernemers. De winnaars van de Climate Action Challenge hebben in hun accelerator bijvoorbeeld een compleet Social Business Model ontwikkeld. Als kick-off kreeg elke winnaar een forum gesprek waarin 4 experts hun Social Business Model doorlichtten. Daarna konden ze ontwikkeldoelen opstellen en daarmee aan de slag tijdens het trainingsprogramma. Daarvoor kwamen ze in vijf maanden drie keer naar Amsterdam voor bootcamps gehost door Circl, The Student Hotel en THNK. Ook volgden ze interactieve online werksessies gehost door Unfold. Dit alles onder begeleiding van een persoonlijke mentor. Daarnaast verbond Social Enterprise NL hen met peers, potentiële partners en financiers.

 

Help de winnaars verder

Benieuwd naar de winnende innovaties? In dit blog stellen we ze aan je voor. Wil je kennis maken met een van deze ondernemers? Lijkt het je leuk om hen te helpen doorgroeien? Of denk je dat jullie wat voor elkaar kunnen betekenen? Stuur een mailtje naar Maxime Hofman (programma manager van de accelerator). Zij kan je met hen verbinden.

 

trefwoorden:

accelerator action challenge Climate cocial Demoday design enterprise winners

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •