Nieuws

Goed nieuws: Kabinet gaat haalbaarheid B.V.m onderzoeken!

De ministerraad heeft besloten om de regelgeving voor ondernemingen met sociale of maatschappelijke doelen actief te gaan verbeteren.

 

Gepubliceerd op 17 mei 2019

'De ministerraad heeft besloten om de regelgeving en het speelveld voor ondernemingen met sociale of maatschappelijke doelen actief te gaan verbeteren. Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat start daarom met een onderzoek naar de wenselijkheid van de introductie van een nieuwe rechtsvorm voor deze bedrijven.' Zo valt te lezen in een nieuwsbericht dat het ministerie van Economische Zaken en Klimaat vandaag heeft gepubliceerd. 

Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK): ''Ondernemers, maatschappelijke organisaties, onderzoekers en de politiek vinden allemaal een verdere verkenning van de behoeften van sociale ondernemers en de mogelijkheden voor betere (h)erkenning van deze bedrijven noodzakelijk. Daarom gaat het kabinet actief aan de slag met dit vraagstuk, omdat dit van belang is voor zowel onze maatschappij als onze economie. Ik betrek hierbij ook het initiatief vanuit de Tweede Kamer om de Code Sociaal Ondernemen wettelijk te verankeren."

In het regeerakkoord was al te lezen dat er 'passende regels en meer ruimte voor ondernemingen met sociale of maatschappelijke doelen' komen. In september 2018 diende Tweede Kamerlid Eppo Bruins (ChristenUnie) de Initiatiefnota 'Ondernemen met een maatschappelijke missie' in en in januari verscheen de policy review van de OECD 'Boosting social entrepreneurship and social enterprise development in the Netherlands'. Het kabinet geeft hier nu vervolg aan. In deze brief van staatssecretaris Mona Keijzer is meer te lezen over de richting die het kabinet wil geven ten aanzien aan sociale ondernemingen. Op 16 september gaat de Tweede Kamer hierover verder in gesprek.

Social Enterprise NL is blij met deze ambities van het Kabinet en denkt graag mee over het vervolgonderzoek.

Meer weten over de B.V.m? Lees ons hier visiedocument "B.V.m. De sociale onderneming op weg naar het Burgerlijk Wetboek". 

Meer weten over de Code Sociale Ondernemingen? Bezoek de website van de Code hier.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •