Nieuws

Gemeentecongres 2015: waarde SE's

17 september 2015 - Georganiseerd door Social Enterprise NL en Movisie. De relatie tussen sociale ondernemingen en gemeenten kan op steeds meer aandacht rekenen. Dat is een goed teken. Er gebeurt enorm veel rondom dit relatief nieuwe onderwerp..

Gepubliceerd op 25 mei 2015

17 september 2015 - Georganiseerd door Social Enterprise NL en Movisie.

De relatie russen sociale ondernemingen en gemeenten kan op steeds meer aandacht rekenen. Dat is een goed teken. Er gebeurt enorm veel rondom dit  relatief nieuwe onderwerp. Dat maakt kennisuitwisseling en leren van elkaar cruciaal. Social Enterprise NL en Movisie organiseren daarom op 17 september 2015 weer een congres over dit thema. Zet het alvast in uw agenda en meld u hier aan om updates op het programma te ontvangen.

Tijdens dit congres staat de waarde van sociale ondernemingen centraal. Vorig jaar introduceerde Social Enterprise NL de term businesspartner om aan te geven hoe de relatie tussen gemeenten en  sociale ondernemingen vorm zou moeten krijgen. Geen klassieke opdracht-subsidie relatie, maar samen meer maatschappelijke waarde creëren.

Sinds september 2014 is er veel gebeurd. De decentralisaties zijn een feit en het wordt voor gemeenten steeds duidelijker wat de gevolgen hiervan zijn. De SER buigt zich over de vraag hoe de Rijksoverheid de opkomst van sociaal ondernemerschap kan ondersteunen en in de Tweede Kamer zijn moties aangenomen om de positie van sociale ondernemingen te versterken. Ondertussen ontplooien meer gemeente initiatieven. Utrecht start de Social Impact Factory, Amsterdam geeft sociale ondernemingen een plek in het economisch beleid en onder andere Eindhoven en Apeldoorn maken op innovatieve wijze gebruik van de PSO.

Wat kunnen we hiervan leren? Op welke plekken wordt er op innovatie wijze gezamenlijke waarde  gecreëerd? Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen uit het veld? Aan welke knoppen kan een gemeente draaien en aan welke juist niet? Welke rol spelen nieuwe initiatieven zoals werknemerscoöperaties en wijkondernemingen? Hoe ervaren sociale ondernemingen de toenemende aandacht vanuit gemeenten?

Deze en vele andere vragen komen op 17 september aan bod tijdens het gemeentecongres 2015 van Social Enterprise NL en Movisie. Save the date!

 


Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •