Nieuws

EZK: maak opdrachten voor sociale ondernemingen beter vindbaar

Op 3 februari 2020 heeft Eppo Bruins (CU) Kamervragen ingediend over de vindbaarheid van artikel 2.82 aanbestedingen op TenderNed. Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) deelde de mening van de heer Bruins dat het noodzakelijk is dat relevante aanbestedingen beter vindbaar moeten worden voor sociaal ondernemers.

Gepubliceerd op 20 februari 2020

In het bijzonder voor opdrachten die voorbehouden worden aan sociale ondernemingen waarvan minimaal 30% van het personeel 'gehandicapt of kansarm' is. Mona Keijzer heeft daarom PIANOo, het Expertisecentrum Aanbesteden, gevraagd om ervoor te zorgen dat sociaal ondernemers voortaan makkelijker kunnen zoeken naar dergelijke aanbestedingen via zowel de zoek- als notificatiefunctie. 

Daarnaast stelt Keijzer dat sociale ondernemingen met behulp van de SDG’s hun maatschappelijke impact in kaart kunnen brengen, wat hen kan helpen in een aanbestedingsprocedure. 

Meer weten? Hier vind je de Kamervragen van Eppo Bruins over de vindbaarheid van artikel 2.82 aanbestedingen op TenderNed. Lees hier de antwoorden van Mona Keijzer. 

Meer lezen over hoe overheden aan de slag kunnen met het creëren van sociale impact? Lees de tips uit theorie en praktijk op PIANOo.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •